«Icon of the Seas»: Ξεκινούν τα sea trials στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Ενα πολύ σημαντικό ορόσημο επτά χρόνια μετά την παραγγελία του πλοίου από την «Royal Caribbean International»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, με τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku να ανακοινώνουν πως τον Ιούνιο ξεκινούν τα sea trials του «Icon of the Seas».

Όπως τονίζεται, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο επτά χρόνια μετά την παραγγελία του πλοίου από την «Royal Caribbean International».

«Οι θαλάσσιες δοκιμές του Icon of the Seas πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς! Το Icon έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές του στα μέσα Ιουνίου», ανακοίνωσε η Meyer Turku σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ το ναυπηγείο έχει αρχίσει να δίνει ρεύμα στο πλοίο και να δοκιμάζει στοιχεία του μηχανοστασίου, θα είναι η πρώτη φορά που το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο θα μετακινηθεί από την αποβάθρα με δική του ισχύ.

Πρωτοποριακό

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θεωρείται πρωτοποριακό για τη Royal Caribbean International και τον κλάδο της κρουαζιέρας. Με χωρητικότητα 250.800 μ.τ., θα είναι σχεδόν έξι% μεγαλύτερος σε όγκο από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Wonder of the Seas», της ίδιας εταιρείας. Σε μήκος, είναι μόνο 3,05 μέτρα πιο μακρύ, με τις μεγαλύτερες διαφορές να εντοπίζονται στο μηχανοστάσιο. Το «Icon of the Seas» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο διπλού καυσίμου LNG με έξι κινητήρες Wärtsilä που παράγουν συνολικά 67.500 kW. Επιπλέον, διαθέτει κυψέλες καυσίμου και σύστημα ανάκτησης θερμότητας καθώς και λίπανση αέρα στη γάστρα.

«Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην πορεία ενός πλοίου προς την ολοκλήρωση», λέει η Meyer Turku. «Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένας τρόπος δοκιμής όλων των χαρακτηριστικών του πλοίου που δεν μπορούν να δοκιμαστούν ενώ είναι ελλιμενισμένο και ότι κάθε λειτουργία στο πλοίο γίνεται όπως προβλέπεται. Χρησιμοποιούνται επίσης δοκιμές στη θάλασσα για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών είναι εκεί που πρέπει. Οι θαλάσσιες δοκιμές του Icon είναι σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι όλος ο κύριος εξοπλισμός του πλοίου, όπως ο εξοπλισμός πρόωσης, οι κύριες μηχανές και οι ηλεκτρομηχανές, οι προωθητήρες και τα σταθεροποιητικά πτερύγια λειτουργούν όπως πρέπει».

Το «Icon of the Seas» αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του 2023 και να τεθεί σε υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιώντας 7ήμερες κρουαζιέρες στην Καραϊβική.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Icon αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και θα ακολουθήσει ένα τρίτο πλοίο της κατηγορίας το 2026.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο