Πειραιάς, οι ανανάδες έκρυβαν κοκαΐνη

Συνολικά 319 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με ανανάδες από την Κόστα Ρίκα κατάσχεσαν τα στελέχη του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά

Συνολικά 319 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με ανανάδες από την Κόστα Ρίκα κατάσχεσαν τα στελέχη του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το κοντέινερ με τους ανανάδες και την κοκαΐνη είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από την Κόστα Ρίκα με τελικό προορισμό το Πότι της Γεωργίας.

Με βάση ωστόσο τα αποτελέσματα ανάλυσης κινδύνου που έκαναν τα στελέχη του τελωνείου, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου κρίθηκε ύποπτο.

Ο έλεγχος στο λιμάνι, σε κοντέινερ από την Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό τη Γεωργία, έφερε στο φως 319 κιλά κοκαΐνης αξίας άνω των 14 εκατ. ευρώ.

Αξιοποιώντας το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου, οι ελεγκτές στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να προβούν σε έλεγχο του κοντέινερ. Ο έλεγχός του με μηχάνημα ακτίνων «Χ» έδειξε την κρυμμένη κοκαΐνη στη βάση 300 κιβωτίων με ανανάδες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: «Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι ανάμεσα στα φρούτα ήταν κρυμμένα 319,2 κιλά κοκαΐνης σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες». Τα στελέχη του τελωνείου, πάντως, δεν προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση του φορτίου για το ενδεχόμενο μέλη του καρτέλ να το αναζητήσουν. Κάτι πάντως που δεν συνέβη. Ο λόγος για τον οποίο το περιεχόμενο του φορτίου κρίθηκε ύποπτο είναι ότι από την ίδια φάρμα ανανάδων στην Κόστα Ρίκα είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του ένα ακόμη κοντέινερ με κοκαΐνη που κατασχέθηκε σε χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η αξία των κατασχεμένων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας