Ο ψαροντουφεκάς επέζησε από την επίθεση κροκόδειλου

Ένας Αυστραλός που τον δάγκωσε στο κεφάλι ένας κροκόδειλος ενώ έκανε ψαροντούφεκο στη θάλασσα στα ανοιχτά του βόρειου Κουίνσλαντ γλίτωσε την ασυνήθιστη επίθεση ανοίγοντας τα σαγόνια του ερπετού.

Ο Μάρκους ΜακΓκάουαν, ενθουσιώδης σέρφερ και δύτης, έκανε ψαροντούφεκο με τη σύζυγό του και μια ομάδα φίλων κοντά σε ένα απομακρυσμένο νησί στα ανοικτά του βόρειου άκρου της χώρας, όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι είχε «βάλει τα σαγόνια του γύρω από το κεφάλι μου».

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο ΜακΓκάουαν είπε ότι αμέσως πίστεψε ότι τον δάγκωσε καρχαρίας, «αλλά όταν ανέβηκα ψηλά συνειδητοποίησα ότι ήταν κροκόδειλος».

«Κατάφερα να ανοίξω με μοχλό τα σαγόνια του αρκετά ώστε να βγάλω το κεφάλι μου έξω», θυμήθηκε ο κάτοικος της Gold Coast, ο οποίος είπε ότι ο κροκόδειλος στη συνέχεια του επιτέθηκε ξανά, αλλά κατάφερε να τον απωθήσει με το χέρι του.

Το σκάφος που είχε μεταφέρει την ομάδα του ΜακΓκόουαν στο σημείο κατάδυσης κοντά στα νησιά Τσαρλς Χάρντι, περίπου 40 χιλιόμετρα από την ακτή, άκουσε τις κραυγές τους και ήρθε να τους ανασύρει.

Ο ΜακΓκάουαν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Χάγκερστον, ένα νησί θέρετρο σε απόσταση περίπου 45 λεπτών, πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο σε περιφερειακό νοσοκομείο. Έφερε κοψίματα και διατρητικές πληγές στο κεφάλι και τα χέρια του.

«Ήμουν απλώς στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Είμαι απλώς ευγνώμων που ήμουν εγώ και όχι κάποιο από τα παιδιά ή τις κυρίες της παρέας», ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο ΜακΓκάουαν είπε ότι η επίθεση έγινε τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσε να δει καλά τον κροκόδειλο, αλλά υποθέτει ότι ήταν νεαρό, μήκους περίπου δύο έως τριών μέτρων.

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού μπορεί να φτάσουν σε μήκος τα έξι μέτρα και να ζυγίζουν έως και 1.000 κιλά, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Τα ερπετά αυτά, γνωστά τοπικά ως «αλατούχοι», απαντώνται συχνότερα στις θερμότερες βόρειες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι αλμυρού νερού στην Αυστραλία. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κουίνσλαντ, κροκόδειλοι εντοπίστηκαν σε εννέα περιπτώσεις στο Cook Shire στο Ακρωτήριο York από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Πηγή: CNN

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο