Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή »

Να προβληματιστούμε ξανά πάνω σε αυτό που ονομάζεται πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα που ήρθαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στο τραγικό γεγονός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των μεταναστών που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος της επισκέψεώς του, φανερά συγκινημένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική καταστροφή με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, που αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή, την απαξιούν και επιπλέον δεν σέβονται την ιερότητά της.

Σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση πιστεύω ότι η πόλη μας και ο νομός έδειξαν με συντονισμένες προσπάθειες το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο.

Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα που ήρθαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε αυτό το γεγονός να έχει τις λιγότερες συνέπειες και επιπτώσεις, για τους ανθρώπους αυτούς.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε ξανά πάνω σε αυτό που ονομάζεται πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής στο χώρο της Ευρώπης και κυρίως να συζητηθεί η αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, μία συμφωνία που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και επιλύει λιγότερα.

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι με την σύμφωνη γνώμη του κ. Λιμενάρχη την Κυριακή εδώ στο μόλο και ώρα 12:00, θα τελεστεί τρισάγιο για όσους άφησαν τη ζωή τους στα νερά της Πύλου».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία – Πότε καταβάλλεται, πού εξαργυρώνεται

Σε περισσότερους από 145.000 ανέρχονται οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στο πλαίσιο του Youth Pass 2024. Πιο αναλυτικά, στους 69.825 ανήλθαν οι νέοι 18 ετών που υπέβαλαν τη σχετική

Oι «Denial» S-400 στο επίκεντρο της «Ramstein Flag 24» και ο περίεργος ρόλος της Τουρκίας

*Του Κώστα Σαρικά Σενάρια καταστολής της αεράμυνας της Ρωσίας με έμφαση στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 αναμένεται να βρεθούν  στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη η οποία διοργανώνεται από την Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο. Ο σχεδιασμός της «Ramstein Flag

Red Arrows: Οι Βρετανοί πιλότοι «έκλεψαν τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς τους [pics, vid]

Το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια σημερινής αεροπορικής επίδειξης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου. Όπως συνηθίζουν άλλωστε, τα «Κόκκινα Βέλη» της ιστορικής RAF κατάφεραν να

Μέσι: Η διάσημη χαρτοπετσέτα που άλλαξε τη ζωή του Αργεντινού πωλήθηκε για αστρονομικό ποσό

Η τεράστια ιστορία του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στο τραπέζι ενός τένις κλαμπ. Τότε ήταν που οι Καταλανοί δεσμεύθηκαν να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό, σε ηλικία 13 ετών. “Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και

Μετάβαση στο περιεχόμενο