Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Γ.Γ. Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο

Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο πραγματοποίησε χθες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Κατά την πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση επιδώσαμε το πρόσφατα ψηφισμένο από το 24ο Συνέδριο Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας μας, στο οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο των διεκδικήσεών μας.

Ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ζητώντας από τον κ. Γενικό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους στο πλαίσιο των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του.

Επιγραμματικά αναφερθήκαμε:

  • Στην ολοκλήρωση Τακτικών Συμβουλίων Μεταθέσεων 2023.
  • Στον επανακαθορισμό του ποσού, των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα των περιπολικών, ναυαγοσωστικών και αντιρρυπαντικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (πλεύσιμα).
  • Επισημάναμε τις σοβαρές υφιστάμενες οργανικές / λειτουργικές ανάγκες και ζητήσαμε την πρόσληψη ικανού αριθμού νέων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Στην έκδοση Π.Δ. περί οδοιπορικών εξόδων εναρμονισμένο με το ν.4336/15.
  • Στην εφαρμογή της διάταξης για την κάλυψη δικαστικών εξόδων υπεράσπισης.
  • Στην κάλυψη στεγαστικών αναγκών σύμφωνα με το ν. 4676/2020.
  • Στην ολοκλήρωση της προμήθειας ιματισμού και εξοπλισμού για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Στις ανύπαρκτες κτιριακές εγκαταστάσεις Παραγωγικών Σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Στην έκδοση νέων Δελτίων Ταυτότητας στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία θα αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο.
  • Στην έναρξη χορήγησης δανείων μέσω Τ.Α.Λ.Σ.

Ο κ. Γενικός αφού εξήρε το έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. άκουσε με προσοχή όσα αναλύσαμε και δήλωσε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το προσεχές διάστημα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα ζητήματα και στους στόχους που είναι ενταγμένοι στο στρατηγικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας μας, συνεχίζοντας την καταγραφή μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Ρεκόρ Ευρώπης στην αύξηση ορίων ηλικίας θα κάνει η Ελλάδα

Πάνω από τα 72 έτη προβλέπει η Κομισιόν ότι θα έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας το 2070, μόνο η Δανία θα έχει υψηλότερο. Ως το 2030 η πρώτη αύξηση ορίου. Πρωτιά στην Ευρώπη στη συμπίεση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ηδεύτερη μεγαλύτερη

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: Στερεύουν οι αντοχές των στελεχών στην Κρήτη

«Την 11 Φεβρουαρίου ως Ένωση Λιμενικών Κρήτης θίξαμε το θέμα των μεταναστευτικών ροών προς την Κρήτη με την μετατροπή του νότου σε πύλη εισόδου, την επιλογή της νήσου μας από τα κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών και την επιβεβλημένη ανάγκη λήψης μέτρων για

Πρωταγωνιστές του πολέμου τα drones: Ποιες ελληνικές εταιρείες καινοτομούν

Την προσαρμογή των ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο με μη επανδρωμένα συστήματα, μετά τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προανήγγειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κέντρο καινοτομίας δημιουργεί το υπ. Εθνικής Άμυνας. Την ώρα που στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση

Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ: H “πράσινη μετάβαση” θα διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης έως το 2050

Τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σε θέσεις απασχόλησης η απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, επισημαίνει ανάλυση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Κοπεγχάγη. Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2017, χρηματοδοτείται μέσω ενός

Μετάβαση στο περιεχόμενο