«Ανοίγουμε Πανιά» στην Πλύτρα Λακωνίας απο το Γραφείο Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πλύτρα Λακωνίας, στις 5-6-7/9/23, το πρόγραμμα «Ανοίγουμε Πανιά» του Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνέχεια πρόσκλησης του ομίλου «Τερψιχόρη» που τα τελευταία χρόνια παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες και δημιουργεί ιδιαίτερες ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής του, αλλά και στους μεγαλύτερους, με πληθώρα από κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις.

Το πρόγραμμα «Ανοίγουμε Πανιά» απευθύνεται σε μικρά παιδιά προκειμένου να γνωρίσουν από τους πλέον ειδικούς την μαγεία της ιστιοπλοΐας και της θάλασσας και διαρθρώνεται σε δύο μέρη : το θεωρητικό και το πρακτικό.  

Στο πρακτικό κομμάτι οι Παγκοσμιονίκες ιστιοπλοΐας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνης Μπουγιούρης και η Υποπλοίαρχος ΛΣ Ευτυχία Μαντζαράκη περιέγραψαν στα παιδιά τα στοιχεία της φύσης που μας δείχνουν πως τροποποιείται ο καιρός και ο άνεμος και πως μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και λεπτομέρειες που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό «απογειώθηκε» ιδιαιτέρα στην πρακτική άσκηση μέσα στη θάλασσα, με σύμμαχο τον καιρό.

Στο θεωρητικό κομμάτι η συντονίστρια του προγράμματος «Ανοίγουμε Πανιά», Υποπλοίαρχος ΛΣ Μενελάου Καλλιόπη παρουσίασε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο έχει σχεδιαστεί με την συμβολή του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει σε παιγνιώδη μορφή τα ψάρια που μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά στα ρηχά νερά κολυμπώντας με τις μάσκες τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των ψαριών και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε και κατ’ επέκταση πως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα μη διαταράσσοντας την φυσική αρμονία.

Ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα των παιδιών καθώς και η συμμετοχή των ενηλίκων μας είναι η κινητήριος δύναμη για αυτές τις δράσεις.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο ΦΕΚ: Κώδικας νομοθεσίας για παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία–Τι αφορά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος A’ 94/12.06.2026 το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 36 Κώδικας νομοθεσίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία Παραθέτουμε κάποια άρθρα: Άρθρο 1 Κατηγορίες δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης Το Δημόσιο υποχρεούται να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στις εξής

Μπαρκάρισε για τον ουρανό ο θρυλικός καπετάν Γιάννης του «Σκοπελίτη»

Το Αιγαίο αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους του, την «ψυχή» των Μικρών Κυκλάδων, που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την επιβίωση και την ελπίδα των νησιωτών. Ο καπετάν Γιάννης Σκοπελίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68

Νέα επιχείρηση διάσωσης 44 παράνομων μεταναστών στην Κρήτη

Επιχείρηση διάσωσης 44 μεταναστών πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της Frontex, το οποίο