Βοιωτία: 17χρονος Ρομά ο νεκρός από την καταδίωξη – Τι λένε οι αστυνομικοί για την εκπυροσκρότηση

H καταδίωξη ξεκίνησε στην Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι – Ανήλικοι και οι άλλοι επιβαίνοντες στο όχημα που δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών
Ένας 17χρονος Ρομά νεκρός είναι το αποτέλεσμα της καταδίωξης που ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι της Βοιωτίας όταν αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο.

Νεκρός μετά από καταδίωξη

Το ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3-4 άτομα, κατά πληροφορίες όλοι ανήλικοι, εντοπίστηκε στην Αλίαρτο. Όταν, όμως, οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός πάτησε γκάζι για να διαφύγει με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι όπου ο οδηγός του φέρεται, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, να έπεσε σε σταθμευμένο ΙΧ και να ακινητοποιηθεί.

Ακολούθησε καβγάς μεταξύ των αστυνομικών που πλησίασαν από τις δύο πλευρές το όχημα και των τεσσάρων υπό παρακολούθηση υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr από αστυνομικές πηγές ο 17χρονος επιχείρησε να αφαιρέσει το περίστροφο του αστυνομικού με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκρότησει και να τον σκοτώσει ακαριαία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι η σφαίρα διαπέρασε τα δάχτυλα του νεαρού ΡΟμά και καρφώθηκε στη θωρακική χώρα.

Στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον νεαρό, ο οποίος είχε καταλήξει.

Ενημερώθηκε άμεσα η ηγεσία της ΕΛΑΣ και αναμένεται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση όλων των στοιχείων που συνέθεσαν το αιματηρό αυτό συμβάν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας