Παρουσία ΓΓ ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, παρέστη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στην Τρίπολη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε πτήση εν ώρα καθήκοντος την 30η Ιανουαρίου 2023.

Παρουσία ΓΓ ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο κ. Οικονόμου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, στην οποία κατέθεσε στέφανο.

Παρουσία ΓΓ ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης και κατέθεσαν στέφανο οι βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας Αντισμήναρχος (Ι) Νικόλαος Καρράς, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του