Φράσεις-κλειδιά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Υπάρχουν περισσότερες από 6.000 γλώσσες στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μιλάει περισσότερες από δύο ή τρεις.

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση ή και προβλήματα, εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν έστω κάποια υποτυπώδη αγγλικά. Καλό θα ήταν να ξέρουμε ορισμένες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία μας σε ένα ταξίδι.

«Ευχαριστώ»

Ζητώντας ακόμα την πιο απλή πληροφορία όταν είμαστε σε μια ξένη χώρα, το ευχαριστώ είναι αυτό με το οποίο θα κλείσουμε την κουβέντα μας, οπότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουμε πώς μεταφράζεται στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτούμε.

«Γεια» και «αντίο»

Οι δυο αυτοί χαιρετισμοί είναι επίσης ένας απλός τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάποιον με τον οποίο μόλις μιλήσαμε.

«Συγγνώμη»

Το συγγνώμη είναι ακόμα μια φράση που θα χρειαστούμε σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Είτε πρόκειται να ζητήσουμε οδηγίες για να πάμε κάπου είτε για να διασχίσουμε μια συνωστισμένη αποβάθρα, η λέξη «συγγνώμη» μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Τουαλέτα»

Για να αποφύγουμε τυχόν δυσκολίες καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε στην τουαλέτα κάποιου μαγαζιού ρωτώντας στη γλώσσα των ντόπιων.

«Ναι» και «όχι»

Το ναι και το όχι είναι ίσως οι λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε πριν επισκεφτούμε μια ξένη χώρα.

«Πού είναι»

Καμιά φορά ένας χάρτης μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν ξέρουμε βέβαια, να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο στη γλώσσα του, πού είναι το μέρος το οποίο αναζητάμε, μπορεί φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

«Βοήθεια»

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα ζητήσουμε βοήθεια στην τοπική γλώσσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατελέσαντες Αρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ναυάρχος ΛΣ ΜΠΟΥΚΑΣ Κ. (1919-1920, 1923-1925, 1926-1929, 1929-1932) Υποναύαρχος Ε.Ν. ΧΡΗΣΤΟΦΗΣ Μ. (1933-1934, 1935-1936, 1941-1945) Υποναύαρχος Λ.Σ. ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. (1946-1947, 1949-1950, 1950-1954) Υποναύαρχος Λ.Σ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. (1954-1958) Υποναύαρχος Λ.Σ. ΣΑΚΑΡΗΣ Μ. (1958-1962) Υποναύαρχος Λ.Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Π. (1962-1964) Υποναύαρχος Λ.Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ανοίγει φτερά το πρώτο ελληνικό drone: Δοκιμή πτήσης για τον Αρχύτα

Δεν έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα από την ημέρα που η ΕΑΒ πέρασε από το υπουργείο Οικονομικών στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εκεί που όλοι πίστευαν ότι το πολυσυζητημένο ελληνικό drone Αρχύτας είναι απλώς ένα …όνειρο, κάτι έχει αρχίσει να κινείται και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Χρονιά-ρεκόρ στην κρουαζιέρα για το λιμάνι του Ηρακλείου (pics)

Σχεδόν 300 κρουαζιερόπλοια αναμένονται φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου, το  οποίο χρόνο με τον χρόνο ανεβάζει ρυθμούς τόσο σε προσεγγίσεις πλοίων όσο και σε αριθμό επιβατών. Μόνο τυχαία δεν είναι τα σχέδια του ομίλου Grimaldi να εστιάσει στην κρουαζιέρα, ο οποίος ακόμα

Ρωσία: Θα επιδιώξει να παρακάμψει τις κυρώσεις της Ε.Ε. στις εταιρείες φυσικού αερίου

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες -όπως τις χαρακτηρίζει- κυρώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία. Το επόμενο πακέτο

Μετάβαση στο περιεχόμενο