20 Ινδοί που κυβερνούν (σ)τον Κόσμο…

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου, Ρίσι Σούνακ, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ο Αντόνιο Κόστα και άλλοι 17 άνθρωποι σε υψηλά ιστάμενες θέσεις ακόμα και στον κόσμο της τεχνολογίας, έχουν ένα κοινό. Κατάγονται όλοι από την Ινδία…

Αναλυτικά οι 20 Ινδοί που κυβερνούν τον κόσμο:

Ρίσι Σούνακ (Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου).

Καμάλα Χάρις (Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ).

Αντόνιο Κόστα (Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας έως 7 Νοεμβρίου, καταγόμενος από την Γκόα).

Tharman Shanmugaratnam (Πρόεδρος της Σιγκαπούρης).

Halimah Yacob, προκάτοχος του Tharman στην Προεδρία της της Σιγκαπούρης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποια ήταν επίσης ινδικής καταγωγής).

Mohamed Irfaan Ali (Πρόεδρος της Γουϊάνας, βρίσκεται σε διένεξη με τον Μαδούρο που επιδιώκει προσάρτηση. Ήρθαν σε προσωρινή διευθέτηση).

Pravind Jugnauth (Πρωθυπουργός του Μαυρίκιου!).

Prithvirajsing Roopun (Πρόεδρος του Μαυρίκιου!!).

Chandrikapersad Santokhi (Πρόεδρος του Σουρινάμ).

Wavel Ramkalawan (Πρόεδρος των Σεϋχελλών).

-Από τον κόσμο της τεχνολογίας και των μεγάλων επιχειρήσεων:

Sundar Pichai (CEO της Google, γεννήθηκε στο Μαντουράι της Ν. Ινδίας).

Satya Nadella (Πρόεδρος της Microsoft, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Neal Mohan (CEO της Youtube, αμερικανογεννημένος).

Shantanu Narayen (Πρόεδρος της Adobe, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Leena Nair (Η CEO της Chanel / Unilever με 178.000 εργαζόμενους σε 190 χώρες. Γεννήθηκε στο Κολχαπούρ).

Ο Kesava Raju (διευθυντής του προγράμματος αποστολής στον Άρη. Η Ινδία ήταν ή 4η χώρα που έθετε σκάφος σε τροχιά γύρω από τον “Κόκκινο Πλανήτη”).

Koppillil Radhakrishnan (Επικεφαλής της ινδικής “NASA”).

Ο σερ Ratan Tata [βετεράνος του βιομηχανικού κολοσσού Tata Group, γεννημένος στη Βομβάη το 1937 όταν ήταν ακόμη βρετανική αποικία. Εξαγόρασε Jaguar, Land Rover κ.α., μέτοχος στη Xiaomi, κατασκευαστής μίνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Απασχολεί 1.028.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Πιστός του Ζωροαστρισμού και μέγας δωρητής].

Lakshmi Mittal (Mεγιστάνας του χάλυβα, πρόεδρος της ArcelorMittal με έδρα το Λουξεμβούργο, 2ης μεγαλύτερης [μετά τους Κινέζους] χαλυβουργίας παγκοσμίως. Διαθέτει εργοστάσια σε 16 χώρες και 154.000 υπαλλήλους).

Kumar Mangalam Birla, Πρόεδρος της Hindalco, από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες και 1η στον κόσμο στην έλαση αλουμινίου. Με παρουσία σε 47 και εργοστάσια σε 10 χώρες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων εκβράστηκε σε παραλία

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μετακινήσουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία, το οποίο φέρεται να είναι κομμάτι κρανίου θαλάσσιου ζώου βάρους 40 τόνων. Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να

ΕΕΕ: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία

«Εφέτος η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία φωτίζει το θέμα “Ασφαλείς Ορίζοντες: Οι Γυναίκες Διαμορφώνουν το Μέλλον της Ναυτικής Ασφάλειας”. O Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) αναγνωρίζει και τιμά τη συμβολή των γυναικών στην επίτευξη ενός ασφαλέστερου και πιο

Περισυλλογή και διάσωση μεταναστών από τρία σκάφη του λιμενικού, νότια της Κρήτης

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 32 μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, 16 ναυτικά μίλια δυτικά του Γαϊδορονησίου νότια της Κρήτης προχώρησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού σώματος. Νωρίτερα κάποιος από τους επιβαίνοντες είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού

Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Μόκα

Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, ότι έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Παναμά δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε περίπου 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μόκα, στην Υεμένη. Η Ambrey

Μετάβαση στο περιεχόμενο