Σε απόγνωση οι αλιείς στην Κρήτη – Ζητούν μέτρα στήριξης λόγω λαγοκέφαλου (vid)

SOS για την παράκτια αλιεία – Οι ζημιές στα αλιευτικά καταφύγια «γονατίζουν» τους ψαράδες

Απογοητευμένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν επαγγελματίες αλιείς στην Κρήτη καθώς όπως επισημαίνουν δεν έχουν παρθεί μέτρα στήριξης του κλάδου ο οποίος απειλείται από τους λαγοκέφαλους και από άλλα εισβολικά είδη, τα οποία προκαλούν μεγάλες καταστροφές στα αλιευτικά εργαλεία τους και όχι μόνο.

Τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματιών αλιέων από όλο το νησί, επιστημονικών φορέων και λιμενικών αρχών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίς κ. Σταύρο Τζεδάκη, άμεσα θα κατατεθεί πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο για την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Όπως έκαναν σαφές, επαγγελματίες αλιείς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με συνέπεια ο κλάδος να κινδυνεύει με αφανισμό.

Σύμφωνα με πρόγραμμα που υλοποίησε το ΕΛΚΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι ζημιές που προκαλούν οι λαγοκέφαλοι στα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων ανέρχονται από 6.000 έως 8.000 ευρώ, ετησίως.

Δείτε το βίντεο:

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,