«Βούλιαξε» 14-12 την Ιταλία και «πέταξε» στα ημιτελικά η Ελλάδα

Με μία απίθανη εμφάνιση, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν με 14-12 της “Σετερόζα” και επέστρεψαν στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, έπειτα από 13 χρόνια, καθώς προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ντόχα.

Η ελληνική υδατοσφαίριση συνεχίζει να γράφει ιστορία. Λίγες εβδομάδες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, η Εθνική Γυναικών δείχνει έτοιμη να ανέβει και στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, 13 χρόνια μετά το χρυσό στη Σανγκάη. Το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου πέρασε στην τετράδα της διοργάνωσης του Κατάρ, επικρατώντας της Ιταλίας, όπως συνέβη τον προηγούμενο μήνα στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Από εκείνο το παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ οι Ιταλίδες παλεύουν ακόμα γι’ αυτό τον στόχο. Στον ημιτελικό η Εθνική μας ομάδα θα βρει στο δρόμο της την Ουγγαρία (14/2, 16:30, ΕΡΤ3).

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική, παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη για να απολαύσει τον προημιτελικό και να υλοποιήσει το παιχνίδι της, δείχνοντας τις αρετές της σε άμυνα και επίθεση. Με ανθεκτικότητα σε δύσκολες στιγμές, όπου οι Ιταλίδες επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά και ύστερα από το γεγονός ότι οι διαιτητές απέβαλαν με αντικατάσταση την Έλενα Ξενάκη στο 1:59 του δεύτερου οκταλέπτου, η Εθνική ομάδα είχε τον τρόπο για να μη χάνει το προβάδισμα και να φθάσει εν τέλει σε μια νέα μεγάλη επιτυχία που ανοίγει την όρεξη!

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών παρουσιάστηκε με αυτοπεποίθηση και αυτό διαφαινόταν σε άμυνα και επίθεση, με τις Ελληνίδες διεθνείς να παίρνουν το προβάδισμα με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω από την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου και τη Βασιλική Πλευρίτου (0-2). Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, η Ειρήνη Νίνου έγραψε το 3-0 εκ νέου σε παίκτη παραπάνω, ενισχύοντας το «γαλανόλευκο» προβάδισμα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ιταλία επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά η ελληνική ψυχολογία ήταν αμετάβλητη και τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έδειχναν σταθερότητα και υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, σκοράροντας για το 4-1 με τη Μαρία Πάτρα, το 5-1 με την Νίνου και το 6-3 με την Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία με πέναλτι έγραψε το 7-3, σε μια φάση (1:59), ωστόσο που αποβλήθηκε με αντικατάσταση η Έλενα Ξενάκη.

Στο 1:29 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, η τρομερή Νίνου με σουτ από δεξιά σημείωσε το 10-6 με τον ελληνικό πάγκο να πανηγυρίζει. Κυριολεκτικά στο τέλος του χρόνου, η αρχηγός, Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια, τρέλανε την εξέδρα και σκόραρε για το 11-7.

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Γυναικών, οι οποίες συνέχισαν με αυτοπεποίθηση και άνοιξαν εκ νέου τη διαφορά, σφραγίζοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ύστερα από αρκετά χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

“Βούλιαξε” την Ιταλία και πέταξε στα ημιτελικά η Ελλάδα (highlights) – www.ertsports.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απαρχές της ναυτιλίας στο Αιγαίο (*)

Το Αιγαίο, με το εκπληκτικό φως, τη διαύγεια της ατμόσφαιρας, τις ήπιες κλιματικές συνθήκες, τα διάσπαρτα νησιά του πολύ κοντά το ένα στο άλλο, αποτέλεσε από πολύ νωρίς για τους ανθρώπους πηγή τροφής και παράλληλα μέσο για την αναζήτηση αναγκαίων

150 χρόνια ναυτοσύνη

Σε ένα ποίημά του για τους ναυτικούς, που μεγάλοι πια σε ηλικία έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Κώστας Ουράνης σημειώνει τρυφερά πως «είναι σαν ξένοι στη ζωή τη γύρω τους» και πως διαρκώς «ο νους τους στα ταξίδια

20 Μαΐου 1941: Η Μάχη της Κρήτης

Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο. Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε

Η Καρέτα Καρέτα και το σοκ της κλιματικής κρίσης

«Όπως κάθε Μάϊο από το 1984, οι ερευνητές και εθελοντές του “Αρχέλων” ξεκίνησαν και φέτος την αποστολή τους στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις 10 Μαΐου το βράδυ, τα μέλη του προγράμματος μας στη Ζάκυνθο έστησαν τις σκηνές

Μετάβαση στο περιεχόμενο