Παράνομη ναύλωση Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στην Ιθάκη και Νίσυρο

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη πρωινές ώρες σήμερα, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος ”FORTUNA” σημαίας Σουηδίας, στην Ιθάκη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης στο λιμένα Βαθέως, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης μεταξύ του πλοιάρχου και ενός εκ των ιδιοκτητών του ανωτέρω σκάφους με τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, για το χρονικό διάστημα από 12-07-2018 έως 25-07-2018 με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης τον λιμένα Λευκάδας και για το λόγο αυτό είχε καταβληθεί το ποσό των τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) SEK- Σουηδικών Κορονών, χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”FORTUNA”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

*****

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νισύρου του Λιμεναρχείου Κω στο λιμένα Μανδρακίου Νίσυρου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “SIRENE II” σημαίας Γαλλίας, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Ν.4256/2014.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε η ναύλωση του ανωτέρω πλοίου στο οποίο επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί, για το χρονικό διάστημα από 13-07-2018 έως 22-07-2018, χωρίς να έχει συνταχθεί και θεωρηθεί το προβλεπόμενο ναυλοσύμφωνο .

Από τη Λιμενική Αρχή Νισύρου του Λιμεναρχείου Κω, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο