8 Μαρτίου: Η ΕΑΑΛΣ τιμά την ένστολη γυναίκα

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο γραφείο της Διοικητού του Α’ Λ/Τ (Ακτής Τσελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Πλοιάρχου ΛΣ (Τ) κας Ειρήνης Αργύρη, τιμώντας στο πρόσωπό της κάθε εργαζόμενη ένστολη γυναίκα.

Το κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΛΣ αποτελείτο από τον Πρόεδρο ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, την Ταμία ΔΣ και υπεύθυνη Τομέα Ισότητας Ελ. Κοντάκου, τον Έφορο ΔΣ Αθ. Πρέντζα και το μέλος ΔΣ Νικ. Μπακιρτζή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, με αφορμή το σημερινό εορτασμό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΛΣ απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Τιμούμε σήμερα τις γυναίκες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχοντας κατά νου ότι δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά μια ημέρα ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες όλων εκείνων των γυναικών που πήραν την υπόθεση της χειραφέτησης στα χέρια τους.

Τις γυναίκες που αγωνίσθηκαν για να κατακτήσουν σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως να έχουν ίσο ρόλο στην οικογένεια, να εργάζονται και να αμείβονται δίκαια, να ψηφίζουν, να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα.

Ωστόσο οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος δοκιμάζονται και αμφισβητούνται.

Οι έμφυλες διακρίσεις κάθε μορφής βλάπτουν εξίσου γυναίκες και άνδρες.

Σαν μέλη της κοινωνίας των πολιτών, όλα τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου τους, με αφορμή το σημερινό εορτασμό εκφράζουν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην κατάργηση κάθε μορφής έμφυλης διάκρισης και καταδικάζουν απερίφραστα καταχρηστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, που στρέφονται κατά των γυναικών.

Η επένδυση στις γυναίκες ανυψώνει τους ανθρώπους, αναπτύσσει τις κοινότητες και ειρηνεύει τις χώρες._»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χούθι προειδοποιούν πάλι για επιθέσεις στη Μεσόγειο

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Ο επικεφαλής των Χούθι επανέλαβε εκ νέου ότι η περιοχή επιθέσεων τους μπορεί να επεκταθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σε χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα, ο κ. Abdulmalik al-Houthi δεσμεύτηκε ότι όλα τα πλοία που κατευθύνονται σε Ισραηλινούς λιμένες

Κρίση στη γαλλική Νέα Καληδονία: Γιατί έχει σημασία για την Ευρώπη

Η αποικιοκρατία υποτίθεται ότι «τελείωσε» πριν από δεκαετίες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη έχοντας εξαντλήσει τον κύκλο της, και άλλοι ότι παραμένει, αποδυναμωμένη μεν και αναμορφωμένη, διαιωνίζοντας πληγές μέσα από απομεινάρια επιρροής. Στην περίπτωση της Γαλλίας ειδικότερα, η

Heron TP: Παρθενική πτήση για το drone της Luftwaffe που κατασκευάζουν IAI και Airbus [pics]

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe), ανακοίνωσε στις 15 Μαΐου ότι το γερμανικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα Heron TP (UAS) που αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries (IAI) και την Airbus πέταξε για πρώτη φορά στους γερμανικούς ουρανούς. Ο ανώτατος Διοικητής

Απονομή ξιφών σε 15 Ανθ/ρχους ΛΣ (ειδικότητας Οικονομικού & Τεχνικού)

Τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ένταξη σε αυτό 15 νέων Ανθυποπλοιάρχων (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Οικονομικού και Τεχνικού), επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής

Μετάβαση στο περιεχόμενο