SOS από τον Κώστα Συνολάκη: Μέρος της Δήλου θα βυθιστεί σε 50 χρόνια, το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί σε 20 χρόνια

Για την κλιματική κρίση μίλησε ο Κώστας Συνολάκης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και καθηγητής φυσικών καταστροφών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της κλιματικής κρίσης ανέφερε ότι τμήμα της Δήλου θα βυθιστεί σε 50 χρόνια. 

«Το κάτω μέρος του νησιού είναι στην επιφάνεια της θάλασσας και με μικρή άνοδο της στάθμης της θάλασσας ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από τη θάλασσαΣε πενήντα χρόνια ένα κομμάτι των αρχαιοτήτων θα είναι κάτω από το νερό», ανέφερε ο Κώστας Συνολάκης.

Στη συνέχεια ο καθηγητής φυσικών καταστροφών ανέφερε ότι όσον αφορά στη Σαντορίνη «μας απασχολεί πότε θα αρχίσει πάλι να έχει έξαρση το ηφαίστειο. Ήταν σε φάση έξαρσης το 2011 και το 2012 και κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη αλλά όχι μινωική έκρηξη».

Προέβλεψε μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου στη Σαντορίνη με έκρηξη θα γίνει σε περίπου είκοσι χρόνια.

Σχολιάζοντας τις κατολισθήσεις στη Σαντορίνη είπε μάλιστα ότι όταν θα εκραγεί το ηφαίστειο θα γίνουν περισσότερες κατολισθήσεις κυρίως στην περιοχή Νέα Καμένη, συμπληρώνοντας ότι το καλό με τα ηφαίστεια είναι ότι δίνουν πολλές προειδοποιήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η περιγραφή της κλιματικής κρίσης ο οποίος την περιέγραψε σαν αν είμαστε «σ’ ένα ξέφρενο λεωφορείο με έναν μεθυσμένο οδηγό που πηγαίνει δεξιά,  αριστερά, δεξιά υπάρχει ένας γκρεμός από την άλλη πλημμύρες, από την άλλη πυρκαγιές και πηγαίνει έτσι το λεωφορείο μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπουμ, μπαμ μπουμ και το θέμα είναι εάν μπορούμε να το φρενάρουμε».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας