Οι επαφές του ΥΝΑΝΠ Χ. Στυλιανίδη στην Κύπρο (20-23.5.2024)

«Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στο ναυτιλιακό τομέα και η διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης από θάλασσα στο επίκεντρο της επίσκεψης Στυλιανίδη στην Κύπρο»

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας και η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως είναι η αποτελεσματική διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης από τη θάλασσα, ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στην Κύπρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε από 20-23 Μαΐου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη και επιτελικά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη και παραγωγική συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριο Χαρτσιώτη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Στυλιανός Παπαθεοδώρου και ο Διοικητής Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας κ. Μιχάλης Κατσουνωτός, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η προώθηση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών με δομημένο τρόπο, ειδικότερα μεταξύ του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το κοινό έδαφος συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δια θαλάσσης, αλλά και η ανάγκη διεκδίκησης και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως είναι το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG.

Ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε τον Υπουργό Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Κύπρου κ. Μαρίνα Χατζημανώλη επιβεβαιώθηκε η παραγωγική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η υιοθέτηση φιλόδοξων και ταυτόχρονα ρεαλιστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας , η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα καθώς και η ψηφιοποίηση των εφαρμογών.

Πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Προξενικό Λιμεναρχείο Αμμοχώστου που εδρεύει στη Λεμεσό και στο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Στυλιανίδης μίλησε σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ Κύπρου με θέμα: «Κύπρος-Ευρωπαϊκή Ένωση, 20 Χρόνια Ένταξης: Διδάγματα-Εμπειρίες-Προοπτικές».

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Image 2024-05-23 at 13.05.28.jpeg

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».