ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η υπ. Εσωτερικών μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων

«Η υπ. Εσωτερικών οφείλει να παραιτηθεί μετά την απόφαση-κόλαφο της αρμόδιας Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Όπως επισημαίνει η Αρχή, δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την απόφαση της Αρχής υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Η απόφαση αναδεικνύει την ανικανότητα της «επιτελικής» κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ.

Η Υπουργός οφείλει να παραιτηθεί.Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχηγός αντιπολίτευσης Τουρκίας: «Θέλουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε κοινό ελαιόλαδο και μεζέδες»

Δηλώσεις υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και της καλής γειτονίας με την Ελλάδα έκανε ο Oζγκιούρ Οζέλ, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και αρχηγός αντιπολίτευσης της Τουρκίας. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρθηκε στις ίδιες συνήθειες

Μπορέλ και Δένδιας μαζί στη φρεγάτα «Ψαρά»

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ θα ταξιδέψει την Παρασκευή μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου να επισκεφθεί το Συντονιστικό Στρατηγείο της επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Εν συνεχεία, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια θα μεταβεί στο Τζιμπουτί,

Christina O: Πωλείται το πλωτό παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ανακαινισμένη θαλαμηγός «Christina Ο», στην οποία ο Ωνάσης έδωσε το όνομα της κόρης του Χριστίνας Ωνάση, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Boat International» βρίσκεται στο λιμάνι της Νίκαιας στη Γαλλία. Η δε τιμή

Μεταθέσεις Λιμενικού 2024: Τι «σερβίρει» ο Αρχηγός στον υπουργό

Εκτεθειμένος ο Υπουργός Ναυτιλίας από τις ενέργειες του Αρχηγού για τις μεταθέσεις – Έντονες διαμαρτυρίες των Συνδικαλιστών – Ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εισηγείται την παραμονή του για 4ο χρόνο . Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για το Λιμενικό Σώμα. Όχι

Μετάβαση στο περιεχόμενο