Μαζί για το Παιδί – Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβαν πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης, που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Καταγραφή Αναγκών

Η εξειδικευμένη ομάδα του Μαζί για το Παιδί, επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Πλαίσιο Στήριξης και κάλυψη αναγκών

Το Μαζί για το Παιδί, με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέρει για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024, κάθε μήνα, στις ωφελούμενες οικογένειες ανά μέλος, διατακτικές επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το Μαζί για το Παιδί, θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τις οικογένειες για να εμβαθύνει στις ανάγκες τους και να παρέχει πρόσθετη βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες δωρεάν  υπηρεσίες  ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ επίσης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί δήλωσε: «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Η κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε: «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί” αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του Μαζί για το Παιδί, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή.»

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του