Καιρός: Ποδαρικό με κύμα ζέστης κάνει ο Ιούνιος – Στους 38°C θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης, ως πότε θα διαρκέσει – Αναλυτικά οι προβλέψεις Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Κολυδά

Με την επίσημη έναρξη του Ιουνίου θα υποδεχθούμε και το πρώτο «σοβαρό κύμα ζέστης» σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το ξεκίνημα θα γίνει το Σαββατοκύριακο με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοοχές δεν αποκλείεται να ο υδράργυρος να δείξει ακόμη και 38°C. Οι πιο ζεστές μέρες όμως αναμένεται να είναι από την Κυριακή (02/06) μέχρι και την επόμενη Τετάρτη (05/06)

Οι προβλέψεις Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Κολυδά

«Μόλις μπει ο Ιούνιος θα μυρίσει καλοκαίρι» – Καλλιάνος

«ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ «ΜΥΡΙΣΕΙ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ
Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)
* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».
Θα τα δούμε όλα και τις επόμενες ημέρες ! Την αγάπη μου σε όλες και όλους σας!»

«Το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης» – Τσατραφύλλιας

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για «σοβαρό κύμα ζέστης» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για 40άρια!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά, οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6: 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6: 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς».

«Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη» – Κολυδάς

«ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν.
-Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.
-Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
-Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C».

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό στη Χερσόνησο: Μεθυσμένος πήρε… σβάρνα δεμένα σκάφη μέσα στο λιμάνι!

Στη σύλληψη 38χρονου Βρετανού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου, μετά από πρόσκρουση σκάφους σε άλλα προσδεμένα σκάφη Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αγγλίας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση του

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πώς θα πάρετε έως 1.600 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Όλα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και η διπλή ενίσχυση για το Δημόσιο Σημαντική ανάσα σε χιλιάδες ενοικιαστές αναμένεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δημόσιας

Μωβ μέδουσες: Συναγερμός σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Δείτε πού καταγράφονται οι περισσότερες εμφανίσεις

Οι μωβ μέδουσες ξανά στις ακτές: Οι «κόκκινες» ζώνες και το εργαλείο που προβλέπει την εξάπλωσή τους Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, με τις αναφορές εμφάνισής τους να καταγράφουν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένες

Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα Σε τροχιά σημαντικών αυξήσεων εισέρχονται οι συνταξιοδοτικές παροχές συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει μια