Ρόδος: Κάθειρξη άνω των 100 ετών σε Τούρκους διακινητές

Μετέφεραν από τα γειτονικά παράλια 38 παράτυπους μετανάστες

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τέσσερις Τούρκοι διακινητές που είχαν συλληφθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2023, κοντά στη Λίνδο, να μεταφέρουν από τα γειτονικά παράλια 38 παράνομους αλλοδαπούς.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας, 35, 32, 34 και 37 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.

Σε βάρος των αλλοδαπών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά των 38 αλλοδαπών στο νησί μας και συνέργεια στην πράξη αυτή, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αδικήματα για τα οποία και μετά τις απολογίες τους είχαν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Η δίκη τους έγινε τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου και το δικαστήριο επέβαλε στον 35χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 123 ετών και 6 μηνών (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 810.500 ευρώ, στον 37χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 124 έτη (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 811.000 ευρώ, και στον 32χρονο αλλά και στον 34χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 84 ετών και 6 μηνών (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 30.500 ευρώ, έκαστος. Οι εφέσεις για τους καταδικασθέντες δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων διακινητών είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, ένα τέταρτο πριν από τις 8 το βράδυ, όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στη Λίνδο ενημερώθηκε από πολίτες για την αποβίβαση σημαντικού αριθμού αλλοδαπών στην παραλία της Λίνδου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι λιμενικοί, οι οποίοι και αντιλήφθηκαν πως οι παράνομοι αλλοδαποί έβγαιναν στη στεριά με βοηθητικά σκάφη τύπου τέντερ. Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν το βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί και ο 34χρονος Τούρκος. Αλλά και το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έκανε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε μία θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις Τούρκοι και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στη ξηρά βρέθηκαν και οι λοιποί 38 παράνομοι αλλοδαποί που είχαν έρθει στο νησί μας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, αλλά και τις καταθέσεις των παράνομων αλλοδαπών, ο 35χρονος και ο 34χρονος ήταν ο κυβερνήτης και ο βοηθός του ιστιοφόρου σκάφους μήκους 12 μέτρων, ενώ ο 32χρονος και ο 37χρονος ο κυβερνήτης και ο βοηθός ταχύπλοου σκάφους, μήκους δεκαέξι μέτρων, που είχε χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειριστικό smartphone

Είχα ακούσει για χειριστικούς ανθρώπους, για χειριστικό τηλέφωνο δεν είχα ξανακούσει. «Ακόμα δεν πήγες για περπάτημα;» επέμενε. «Σήκω! Εκανα μια μικρή επέμβαση, η οποία όμως απαιτούσε αρκετές ημέρες ανάρρωσης. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να μείνω στο σπίτι και να αποφύγω την

Απονομή Πτυχίων στους νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (Paris MoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής πτυχίων στους είκοσι οκτώ (28) νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (ParisMoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων (Σ.ΕΠ.Α.Π.), παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

C-390 Millennium: Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας το φθινόπωρο – Νέα εποχή στις αερομεταφορές της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ του προγράμματος απόκτησης των τριών πρώτων μεταφορικών αεροσκαφών C-390 Millennium, με option για ακόμη τρία, αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο μεγάλο πολιτικό βήμα πριν από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Πορτογαλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο το

ΓΕΣ: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο επιτηρητικό φυλάκιο στην Παναγιά

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγου Δημήτριου Βακεντή και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παναγιώτη Λυμπερέα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΑΝΑΓΙΑ», στη μικρόνησο Παναγιά, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ. Το