Συγκίνησε όλη την Ελλάδα ο μικρός Ιωνάς στην αγκαλιά του Λιμενικού Γιάννη Κουφάκη

“Άρωμα” Κρήτης έχει η συγκλονιστική ιστορία διάσωσης ενός βρέφους, 50 ημερών, που σύμφωνα με το Cretalive, είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από ανάρτηση της Δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά.

Στο βρέφος δόθηκε το όνομα «Ιωνάς», παρομοιάζοντας το μικρό προσφυγόπουλο με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Το βρέφος ήταν εγκλωβισμένο τρεις ημέρες σε απόκρημνη περιοχή και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με θαλασσινό νερό.

Στη φωτογραφία που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου, μαζί με τη σχετική είδηση, τον Ιωνά κρατά στην αγκαλιά του ένας Κρητικός, ο λιμενικός Γιάννης Κουφάκης, τον οποίο πολλοί έσπευσαν να συγχαρούν και να εκφράσουν τις ευχές τους για μια καλύτερη ζωή στο βρέφος.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουφάκης αναφέρει για την διάσωση και τη φωτογραφία που έγινε viral:

“Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ’ ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας !

Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό.. τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσάκη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω.. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ . Σας ευχαριστούμε κ πάλι!”

Δείτε την ανάρτηση της Δημάρχου Τήλου, με βίντεο από την επιχείρηση για τη διάσωση του μωρού και της οικογένειάς του: 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΑΣΥ: Βασικά Αιτήματα-Παρατηρήσεις και Νομοθετικές Ρυθμίσεις στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2026 Αριθ. πρωτ.: 605/13/103 Προς:  1) Τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ 2) Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο ΠΕΤΡΑΛΙΑ            Κοιν.: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ   Θέμα:  Συμμετοχή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη δημόσια διαβούλευση

Τροχόσπιτα: Τα νέα δεδομένα για τη στάθμευση σε τουριστικούς προορισμούς

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αυτοκινούμενων & Ρυμουλκούμενων Τροχοσπίτων Ελλάδος (Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε.) με ανακοίνωσή του χαρτογραφεί τι ισχύει και το όχι για τη στάθμευση των τροχόσπιτων στην ελληνική επικράτεια και τους τουριστικούς προορισμούς. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, «με την έκδοση του νέου διευκρινιστικού

Μητσοτάκης: Ξεχάστε επιστροφή 13ου-14ου μισθού–Οι ένστολοι έχουν δει αυξήσεις–Επιδιώκω αυτοδυναμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Το «ξέκοψε» για 13ο και ο 14ο μισθό «Αναφορικά με τα σενάρια που ακούγονται, η επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού δεν είναι στους σκοπούς μας. Άλλωστε, ο “μισός” 13ος μισθός έχει ήδη δοθεί στην πράξη μέσα από τις

Νέο ΦΕΚ: Κώδικας νομοθεσίας για παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία–Τι αφορά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος A’ 94/12.06.2026 το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 36 Κώδικας νομοθεσίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία Παραθέτουμε κάποια άρθρα: Άρθρο 1 Κατηγορίες δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης Το Δημόσιο υποχρεούται να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στις εξής