Οργανισμός Λιμένος Καβάλας: Ταξίδι εξοικείωσης με συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών διεθνών ομίλων κρουαζιέρας

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε., να εδραιώσει την πόλη της Καβάλας ως ένα σημαντικό προορισμό για τους επιβάτες Κρουαζιέρας και σε συνεργασία (για πρώτη φορά) με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε ένα «ταξίδι εξοικείωσης» (fam trip) στις 15-19/09/2024, εστιασμένο στις ανάγκες των σχετικών επισκεπτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών ομίλων κρουαζιέρας εκπροσωπώντας δεκαπέντε επιμέρους εταιρείες του χώρου.

Η διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αφορούσε αφενός στο Λιμάνι της Καβάλας και την πόλη, αφετέρου σκόπευε στην ανάδειξη και αξιοποίηση αξιοθέατων στην ευρύτερη περιφέρεια Α.Μ.Θ., έναν προορισμό σχετικά άγνωστο για τους ξένους επισκέπτες.

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν σε βασικά αξιοθέατα του προορισμού, όπως την πόλη της Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Αμφίπολη, τον υδροβιότοπο του ποταμού Νέστου, την παλιά πόλη της Ξάνθης, τις παραλίες της Νέας Περάμου και της Κεραμωτής, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε μια σύντομη επίσκεψη στην Θάσο, παράλληλα απέκτησαν την εμπειρία της τοπικής γαστρονομίας με προϊόντα που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Η συνολική εμπειρία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και προσδοκίες για μελλοντική συνεργασία των εταιρειών με τον Οργανισμό.

Καταληκτικά, η Ο.Λ.Κ. Α.Ε., σε αγαστή και έμπρακτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες της για να σηματοδοτήσει την Καβάλα έναν προορισμό φιλόξενο και ασφαλή για τους επισκέπτες κρουαζιέρας.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειριστικό smartphone

Είχα ακούσει για χειριστικούς ανθρώπους, για χειριστικό τηλέφωνο δεν είχα ξανακούσει. «Ακόμα δεν πήγες για περπάτημα;» επέμενε. «Σήκω! Εκανα μια μικρή επέμβαση, η οποία όμως απαιτούσε αρκετές ημέρες ανάρρωσης. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να μείνω στο σπίτι και να αποφύγω την

Απονομή Πτυχίων στους νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (Paris MoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής πτυχίων στους είκοσι οκτώ (28) νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (ParisMoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων (Σ.ΕΠ.Α.Π.), παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

C-390 Millennium: Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας το φθινόπωρο – Νέα εποχή στις αερομεταφορές της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ του προγράμματος απόκτησης των τριών πρώτων μεταφορικών αεροσκαφών C-390 Millennium, με option για ακόμη τρία, αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο μεγάλο πολιτικό βήμα πριν από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Πορτογαλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο το

ΓΕΣ: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο επιτηρητικό φυλάκιο στην Παναγιά

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγου Δημήτριου Βακεντή και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παναγιώτη Λυμπερέα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΑΝΑΓΙΑ», στη μικρόνησο Παναγιά, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ. Το