Καθαρίζεται ο βυθός στο ενετικό λιμάνι Χανίων την Κυριακή – Πάνω από 100 εθελοντές από την Attica Group

Στα Χανιά η 7η περιβαλλοντική απόΔραση του Ομίλου Attica, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 100 εθελοντές της Attica Group θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό του βυθού στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του τοπικού οικοσυστήματος.

Με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ο Όμιλος Attica,μέλος του οποίου είναι και η ANEK Lines, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Aegean Rebreath και οργανώνει δράση καθαρισμού στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Συγκεκριμένα, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, οι δύτες της Aegean Rebreath, μαζί με δεκάδες εθελοντές από την Attica Group, θα αναλάβουν τον καθαρισμό του βυθού, συλλέγοντας και ταξινομώντας απορρίμματα με σκοπό την ανακύκλωση, προάγοντας έτσι την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην τοπική κοινότητα, στο πλαίσιο της 7ης περιβαλλοντικής απόΔρασης.

Η δράση αυτή που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλάνο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών και την ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας, περιλαμβάνει επίσης τον εντοπισμό και την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων διχτυών στις παράκτιες περιοχές, με τη χρήση δύο σκαφών και εθελοντών δυτών. Τα τελευταία χρόνια, με την υποστήριξη της Attica Group, η Aegean Rebreath υλοποιεί σειρά αντίστοιχων δράσεων στα νησιά, επιδιώκοντας την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Παράλληλα, η 7η Περιβαλλοντική απόΔραση περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης για μαθητές δημοτικών σχολείων από την ΜΚΟ, Πράκτορες του Πλανήτη, οι οποίοι, με την υποστήριξη του Ομίλου Attica, θα οργανώσουν βιωματικά, εκπαιδευτικά προγράμματα σε 4 δημοτικά σχολεία των Χανίων στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου. Επίσης, από την 1η έως και τις 3 Νοεμβρίου, η Attica Group στηρίζει ως Χρυσός Χορηγός τους Πανελλήνιους Αγώνες Kayaking Special Olympics Hellas στη λίμνη Κουρνά, όπου εθελοντές του Ομίλου θα βοηθήσουν στη διοργάνωση και θα στηρίξουν τους αθλητές.

Ο Όμιλος Attica παραμένει πιστός στη δέσμευση του για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών ενισχύοντας την ποιότητα ζωής στα νησιά που δραστηριοποιείται και συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των θαλασσών για τις επόμενες γενιές.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχόσπιτα: Τα νέα δεδομένα για τη στάθμευση σε τουριστικούς προορισμούς

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αυτοκινούμενων & Ρυμουλκούμενων Τροχοσπίτων Ελλάδος (Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε.) με ανακοίνωσή του χαρτογραφεί τι ισχύει και το όχι για τη στάθμευση των τροχόσπιτων στην ελληνική επικράτεια και τους τουριστικούς προορισμούς. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, «με την έκδοση του νέου διευκρινιστικού

Μητσοτάκης: Ξεχάστε επιστροφή 13ου-14ου μισθού–Οι ένστολοι έχουν δει αυξήσεις–Επιδιώκω αυτοδυναμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Το «ξέκοψε» για 13ο και ο 14ο μισθό «Αναφορικά με τα σενάρια που ακούγονται, η επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού δεν είναι στους σκοπούς μας. Άλλωστε, ο “μισός” 13ος μισθός έχει ήδη δοθεί στην πράξη μέσα από τις

Νέο ΦΕΚ: Κώδικας νομοθεσίας για παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία–Τι αφορά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος A’ 94/12.06.2026 το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 36 Κώδικας νομοθεσίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία Παραθέτουμε κάποια άρθρα: Άρθρο 1 Κατηγορίες δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης Το Δημόσιο υποχρεούται να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στις εξής