Μυτιλήνη: Επεισοδιακή σύλληψη δύο διακινητών μεταναστών – Επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Στη σύλληψη δύο διακινητών μεταναστών προχώρησαν, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, λιμενικοί στη Λέσβο. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι συλληφθέντες, που νωρίτερα είχαν αποβιβάσει στο νησί 28 μετανάστες, έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού.

Το περιστατικό έγινε χθες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας να αποβιβάζει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «Αγριλιά» Λέσβου. Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόμενο προς τις τουρκικές ακτές.

Το πλήρωμα του βοηθητικού σκάφους Λιμενικού προσπάθησε να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το ταχύπλοο σκάφος εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει το βοηθητικό σκάφος, από το οποίο έγινε ρίψη μίας προειδοποιητικής βολής σε ασφαλή τομέα. Αποτέλεσμα ήταν η ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και η σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 25 ετών.

Επιπλέον, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 28 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ “Μαυροβούνι”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος και ένα μαχαίρι με εκτινασσόμενη λάμα μήκους 9 εκ., που έφερε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο