Μεταναστευτικό. Απαντάμε με έργα, εικόνα και αριθμούς

Παρέμβαση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών – Π.Ο.Λ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Π.Ο.Λ.  υποχρεώνεται για ακόμη μία φορά να απαντήσει σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον αγώνα των ανθρώπων που η ανάγκη για επιβίωση, τους φέρνει αντιμέτωπους με τα κυκλώματα των έμπορων ζωής και πολύ συχνά θύματα, με μόνη ελπίδα σωτηρίας τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στεκόμαστε απέναντι σε φορείς και σε οργανώσεις αδιευκρίνιστων συμφερόντων που έχουν ως μοναδικό σκοπό την στοχοποίηση των συναδέλφων, προσδοκώντας να καταστήσουν την χώρα μας ‘’ξέφραγο αμπέλι’’ ώστε κάποιοι να πλουτίζουν με το δράμα των ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο .

Εκφράζουμε την απερίφραστη στήριξη στους συναδέλφους μας που διασώζουν  χιλιάδες συνανθρώπους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που η έκβαση δεν είναι αίσια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης από το 2015, έχουν διασωθεί από το Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. περισσότεροι από 256.067 υπήκοοι τρίτων χωρών που κινδύνευαν στο θαλάσσιο πεδίο σε συνολικά 6.299 περιστατικά έρευνας-διάσωσης. Η άψογη εκτέλεση αυτής της αποστολής έχει αναγνωριστεί θετικά από τη διεθνή κοινότητα. Επιπλέον γνωρίζεται ότι σε αυτά τα περιστατικά έχουν συλληφθεί 1.091 διακινητές.

 Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είναι υπεύθυνα για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρούν ολόκληρο το εικοσιτετράωρο με αποτελεσματικότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό αλλά και απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο.

 Πέραν της βασικής εκπαίδευσης των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων, σημειώνεται ότι από το 2014 έως και το 2024 σε συνεργασία σε αρκετές περιπτώσεις και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) έχουν υλοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για θέματα διαχείρισης μικτών μεταναστευτικών ομάδων και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη συμμετοχή στελεχών ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, από όλες τις Λιμενικές Αρχές της επικράτειας.

Παραθέτοντας οπτικοακουστικό υλικό ως ένα μικρό δείγμα της προσφοράς μας απαντάμε με έργα, εικόνα και αριθμούς σε όλους αυτούς που έχουν ‘’τζογάρει’’ στην δυσφήμηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακή τονίζοντας ότι θα παραμείνουμε στις θέσεις μας, σώζοντας ζωές με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων τον ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας