Α/ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του – «Η ειδική σχέση των δύο χωρών συμβάλλει στην σταθερότητα της περιοχής»

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Chief of the General Staff of Israel Defense Forces Αντιστρατήγου Aviv Kohavi.

Η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ επαναπρογραμματίστηκε κατόπιν αναβολής της αρχικά προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του λόγω της επικρατούσας κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Οι διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες και συνέργειες των ελληνικών και ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων , η κατάσταση στην Ουκρανία, το περιβάλλον και η αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και οι γενικότερες συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Ισραηλινό ομόλογό του αντιστράτηγο Aviv Kohavi στο Τέλ-Αβίβ.

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ συμπλήρωσε στην ανάρτηση του στο Facebook πως «είναι σαφές ότι ο ρόλος και η αξία της στρατηγικής μας συνεργασίας προσδιορίζουν την ειδική σχέση των Χωρών μας και την αμοιβαία συμβολή τους στον κοινό σκοπό της σταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής».

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι αποτελεί «σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση της Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ η σημερινή ενημέρωσή μου για τις συνολικές υποδομές και τις διαδικασίες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ( IDF), καθώς και για τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου».

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΕΠΛΣ: Ζητάμε την έναρξη χορήγησης δανείων και την προκαταβολή εφάπαξ από το ΤΑΛΣ

Παρέμβαση ΠΟΕΠΛΣ για τη χορήγηση δανείων από το ΤΑΛΣ: “Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), επανειλημμένως έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ. 3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι