Αυτά είναι τα νέα κέρματα των 2 ευρώ [pics]


class=”post-header” style=” transition: all 0.2s ease; 1 line-height: 1.6; background-color: rgb(236, 243, 241);”> style=” transition: all 0.2s ease; “> class=”ads-posting” style=” transition: all 0.2s ease; margin-top: 1 “> style=” transition: all 0.2s ease; “>

class=”post-body entry-content” id=”post-body-3183862541018704412″ itemprop=”articleBody” style=” transition: all 0.2s ease; 1 width: 795.594px; “> dir=”ltr” trbidi=”on” style=” transition: all 0.2s ease; “> style=” transition: all 0.2s ease; “>

Δυο νέα αναμνηστικά κέρματα των δυο ευρώ τίθενται σε κυκλοφορία. Είναι αφιερωμένα στον Κωστή Παλαμά και στην Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Το ένα από τα δυο κέρματα των 2 ευρώ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά. Η μορφή του εμφανίζεται στο κέντρο του νομίσματος, με τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμετρικά.

style=” transition: all 0.2s ease; “>Στον πυρήνα του νομίσματος υπάρχει επίσης το όνομα του Κωστή Παλαμά, κάτω από τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία», ενώ δεξιά του πορτρέτου διακρίνεται και το μονόγραμμα του καλλιτέχνη, Γιώργου Σταματόπουλου.

Το δεύτερο από τα δυο νέα κέρματα των δυο ευρώ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

style=” transition: all 0.2s ease; “>Κι εδώ περιμετρικά υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ε.Ε. Στο εσωτερικό του κέρματος απεικονίζεται στο κέντρο ένα ρόδο, «λαλούν σύμβολον» της Ρόδου, εμπνευσμένο από αρχαίο νόμισμα της πόλης, από τα χαρακτηριστικότερα των Δωδεκανήσων. Η παράσταση περιβάλλεται από σχηματοποιημένο κυματισμό.

Στον πυρήνα, περιμετρικά του θέματος, αναγράφονται οι λέξεις «1948-2018 η Ένωση των Δωδεκάνησων με την Ελλάδα» και «Ελληνική Δημοκρατία», καθώς και το ανθέμιο και το μονόγραμμα Γιώργου Σταματόπουλος.

Τα δυο νέα κέρματα των δυο ευρώ τίθενται σε κυκλοφορία από την ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ. Τυπώθηκαν συνολικά 1,5 εκατ. 750.000 κέρματα με τον Κωστή Παλαμά και 750.000 για τα Δωδεκάνησα.
7 https://limenikanea.gr/assets/pages/a4f78-kermata-768×576.jpg 2018-07-23 08:40:11 399 336 335 ​o–plotarxis-ls–kontos–neos-limenarxis-naupliou ​Ο Πλωτάρχης ΛΣ Κοντός νέος Λιμενάρχης Ναυπλίου ​Ο Πλωτάρχης ΛΣ Κοντός νέος Λιμενάρχης Ναυπλίου

Ο Πλωτάρχης Παναγιώτης Κοντός κρίθηκε από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να διαδεχθεί στην θέση του Λιμενάρχη Ναυπλίου τον Σπύρο Μαρίνο που μετατίθεται στην Πάτρα.

Ο κ. Κοντός μεκαταγωγή από την Ασίνη,υπηρετεί ήδη στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου εδώ και αρκετά χρόνια,τα τελευταία ως Υπολιμενάρχης.

Η επιλογή βέβαια του Αρχηγού ΛΣ για την αντικατάσταση του Αντιπλοιάρχου ΛΣ Σπυρίδωνα Μαρινού έχει ήδη κριθεί από την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου,αρνητικάΜαρίνος.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα οι τοπικές αρχές αλλά και οι απλοί πολίτες διεξάγουν αυτό το διάστημα διαδικτυακή ψηφοφορία,με αίτημα την παραμονή του Λιμενάρχη στη θέση του.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες ο Υπουργός Ναυτιλίας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εξέλιξη…

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε παρά να αναμένουμε΄την τελική επιλογή των ηγεσιών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει η Navtex της Exxon Mobil νότια της Κρήτης

Η ώρα των αποφάσεων για τα κοιτάσματα της Κρήτης πλησιάζει. Την περασμένη Πέμπτη, το σχήμα της ExxonMobil, προχώρησε στην έκδοση Navtex για τη δέσμευση μέχρι και τα τέλη Μαρτίου μεγάλων περιοχών μέσα στα θαλάσσια «οικόπεδα» που της έχουν παραχωρηθεί, προκειμένου να

ΠΕΑΛΣ: Σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ, στον κατάμεστο από μέλη, φίλους και προσκεκλημένους της Ένωσης φιλόξενο χώρο του bar – restaurant “Μαντζάρου 3” στο Κολωνάκι.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων (φωτο)

Μέσα σε ζεστό οικογενειακό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-24 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων στη Ταβέρνα ΑΛΩΝΑΚΙ. Η εκδήλωση μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό το δείχνει η αθρόα και μαζική

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% (9 πλοία) κατέγραψε ο αριθμός των υπό ελληνική σημαία πλοίων (άνω των 100 κοχ) το Δεκέμβριο 2023 (1816 πλοία) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του Δεκεμβρίου 2022 (1825 πλοία), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο