Αυτά είναι τα νέα κέρματα των 2 ευρώ [pics]


class=”post-header” style=” transition: all 0.2s ease; 1 line-height: 1.6; background-color: rgb(236, 243, 241);”> style=” transition: all 0.2s ease; “> class=”ads-posting” style=” transition: all 0.2s ease; margin-top: 1 “> style=” transition: all 0.2s ease; “>

class=”post-body entry-content” id=”post-body-3183862541018704412″ itemprop=”articleBody” style=” transition: all 0.2s ease; 1 width: 795.594px; “> dir=”ltr” trbidi=”on” style=” transition: all 0.2s ease; “> style=” transition: all 0.2s ease; “>

Δυο νέα αναμνηστικά κέρματα των δυο ευρώ τίθενται σε κυκλοφορία. Είναι αφιερωμένα στον Κωστή Παλαμά και στην Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Το ένα από τα δυο κέρματα των 2 ευρώ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά. Η μορφή του εμφανίζεται στο κέντρο του νομίσματος, με τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμετρικά.

style=” transition: all 0.2s ease; “>Στον πυρήνα του νομίσματος υπάρχει επίσης το όνομα του Κωστή Παλαμά, κάτω από τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία», ενώ δεξιά του πορτρέτου διακρίνεται και το μονόγραμμα του καλλιτέχνη, Γιώργου Σταματόπουλου.

Το δεύτερο από τα δυο νέα κέρματα των δυο ευρώ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

style=” transition: all 0.2s ease; “>Κι εδώ περιμετρικά υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ε.Ε. Στο εσωτερικό του κέρματος απεικονίζεται στο κέντρο ένα ρόδο, «λαλούν σύμβολον» της Ρόδου, εμπνευσμένο από αρχαίο νόμισμα της πόλης, από τα χαρακτηριστικότερα των Δωδεκανήσων. Η παράσταση περιβάλλεται από σχηματοποιημένο κυματισμό.

Στον πυρήνα, περιμετρικά του θέματος, αναγράφονται οι λέξεις «1948-2018 η Ένωση των Δωδεκάνησων με την Ελλάδα» και «Ελληνική Δημοκρατία», καθώς και το ανθέμιο και το μονόγραμμα Γιώργου Σταματόπουλος.

Τα δυο νέα κέρματα των δυο ευρώ τίθενται σε κυκλοφορία από την ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ. Τυπώθηκαν συνολικά 1,5 εκατ. 750.000 κέρματα με τον Κωστή Παλαμά και 750.000 για τα Δωδεκάνησα.
7 https://www.limenikanea.gr/assets/pages/a4f78-kermata-768×576.jpg 2018-07-23 08:40:11 399 336 335 ​o–plotarxis-ls–kontos–neos-limenarxis-naupliou ​Ο Πλωτάρχης ΛΣ Κοντός νέος Λιμενάρχης Ναυπλίου ​Ο Πλωτάρχης ΛΣ Κοντός νέος Λιμενάρχης Ναυπλίου

Ο Πλωτάρχης Παναγιώτης Κοντός κρίθηκε από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να διαδεχθεί στην θέση του Λιμενάρχη Ναυπλίου τον Σπύρο Μαρίνο που μετατίθεται στην Πάτρα.

Ο κ. Κοντός μεκαταγωγή από την Ασίνη,υπηρετεί ήδη στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου εδώ και αρκετά χρόνια,τα τελευταία ως Υπολιμενάρχης.

Η επιλογή βέβαια του Αρχηγού ΛΣ για την αντικατάσταση του Αντιπλοιάρχου ΛΣ Σπυρίδωνα Μαρινού έχει ήδη κριθεί από την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου,αρνητικάΜαρίνος.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα οι τοπικές αρχές αλλά και οι απλοί πολίτες διεξάγουν αυτό το διάστημα διαδικτυακή ψηφοφορία,με αίτημα την παραμονή του Λιμενάρχη στη θέση του.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες ο Υπουργός Ναυτιλίας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εξέλιξη…

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε παρά να αναμένουμε΄την τελική επιλογή των ηγεσιών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ