Αυτές είναι οι νέες μοτοσικλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία διευρύνει το στόλο της προσθέτοντας σε αυτόν νέες κινέζικες μοτοσικλέτες με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής της ικανότητας.

Ειδικότερα και σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα ενισχυθεί σύντομα με 20 επιπλέον μοτοσικλέτες. Αν όχι όλες ένα μέρος από αυτές θα είναι της κινέζικης εταιρείας CFMOTO.

Η απόφαση για την ενίσχυση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και με μοτοσικλέτες CFMOTO πάρθηκε από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο με την προμήθεια να εξασφαλίζεται μέσω αύξησης των πόρων που διαθέτει η περιφέρεια από το ΕΣΠΑ.

Η αύξηση της χρηματοδότησης για την προμήθεια των 20 συνολικά μοτοσικλετών είναι της τάξης των 282.000 ευρώ (14.100 ευρώ ανά μοτοσικλέτα) και προστίθεται σε πόρους ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που η διοίκηση της Περιφέρειας έχει ήδη διαθέσει στην Ελληνική Αστυνομία για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού αστυνόμευσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας πριν από μερικές ημέρες, οι μοτοσικλέτες της CFMOTO φαίνεται να έχουν εξοπλιστεί ήδη με το μεγαλύτερο μέρος των περιφερειακών και εξαρτημάτων που θεωρούνται απαραίτητα για μία μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι τα προστατευτικά κάγκελα, ο φάρος στο πίσω μέρος και τα παλλόμενα φώτα μπροστά. Από τις μοτοσικλέτες φαίνεται επίσης να λείπουν, προς το παρόν τουλάχιστον, τα διακριτικά σήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νέες μοτοσικλέτες θα ενισχύσουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή αναφορικά με τη μείωση, την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και αναμένεται να ενσωματωθούν στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες εβδομάδες.

Οι μοτοσικλέτες της CFMOTO που προμηθεύτηκε η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι 650ΜΤ, οι οποίες έχουν τιμή λιανικής μόνο 6.290 ευρώ. Φέρουν εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και τέσσερεις βαλβίδες στον κύλινδρο. Η απόδοση του μοτέρ φτάνει στους 61 ίππους και τα 61,8 Nm, ενώ το βάρος, πλήρες υγρών είναι 218 κιλά.

H CFMOTO είναι ένας από τους μεγάλους Κινέζους κατασκευαστές και έχει παρουσία στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Στην Κίνα συνεργάζεται μάλιστα με την KTM, έχοντας δημιουργήσει κοινοπραξία με τους Αυστριακούς για την παραγωγή μοτοσικλετών KTM εγχώρια που «συνοδεύεται» και από μεταφορά τεχνογνωσίας.
Πηγή: www.carandmotor.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Μετάβαση στο περιεχόμενο