Αυξάνονται οι διελεύσεις πλοίων από τη διώρυγα του Παναμά

Η ανάκαμψη στη διώρυγα του Παναμά συνεχίστηκε τον Απρίλιο, αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φτάσουμε στα επίπεδα διέλευσης πριν από την ξηρασία και τον περιορισμό.

Από τη διώρυγα πέρασαν 789 πλοία τον Απρίλιο, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του της Αρχής Διώρυγας του Παναμά (ACP).

Οι διελεύσεις είχαν αυξηθεί κατά 13% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Τον περασμένο μήνα σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο συνολικών διελεύσεων από τον Οκτώβριο.

Οι συνολικές διαμετακομίσεις του Απριλίου ήταν 19% πάνω από το ναδίρ που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο, αν και εξακολουθεί να είναι 21% κάτω από επίπεδα του Οκτωβρίου.

Παρά τη συνεχιζόμενη θετική δυναμική, τα στοιχεία σχετικά με τις μέσες διελεύσεις ανά ημέρα δείχνουν πόσο πολλά περιθώρια έχει η διώρυγα του Παναμά να ανέβει κι άλλο.

Η αύξηση του Απριλίου στις συνολικές διελεύσεις οφείλεται κυρίως σε πλοία panamax. Αυξήθηκαν μόλις 2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, μια επιβράδυνση από την αύξηση 8,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Οι διελεύσεις VLGC τον Απρίλιο ήταν μειωμένες μόνο κατά 15% σε σχέση με τον Οκτώβριο (πριν από τον περιορισμό) επίπεδα.

Τα VLGC χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τη διώρυγα του Παναμά για τα φορτωμένα δρομολόγιά τους από τον Κόλπο των ΗΠΑ προς την Ασία, ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαδρομή του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.

Οι διελεύσεις πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου παρέμειναν ασήμαντες την περασμένη χρονιά.

Οι διελεύσεις πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 96%  σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευθύνονται είτε προς την Ευρώπη είτε χρησιμοποιώντας το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας προς την Ασία.

Οι διελεύσεις από μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διατήρησαν σχετικά σταθερές, σε 140 τον Απρίλιο έναντι 146 τον Νοέμβριο.

Οι διελεύσεις χημικών δεξαμενόπλοιων τον Απρίλιο εξακολουθούσαν να είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον Οκτώβριο, οι διελεύσεις χύδην ξηρού φορτίου κατά 191% και οι διελεύσεις γενικού φορτίου κατά 36%.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις των Χούθι ανοιχτά της Υεμένης – Στόχευσαν τρία εμπορικά πλοία και δύο καταδρομικά των ΗΠΆ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τριών εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εναντίον δύο καταδρομικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπολύθηκαν πύραυλοι

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο στην Ασημακοπούλου και το ΥΠΕΣ για τις διαρροές των email

Σε επιβολή προστίμου προς το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400 χιλιάδων ευρώ και κατά της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40 χιλιάδων ευρώ προχώρησε η Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπόθεση των emails. Ως προς την ΝΔ και

Οι Τούρκοι βγάζουν ερευνητικό σκάφος κοντά στα Ίμια – «Το Αιγαίο δεν ανήκει σε μία χώρα»

Παρά τις αμοιβαίες επισκέψεις των ηγετών και τη Διακήρυξη των Αθηνών, είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει το αναθεωρητικό της δόγμα. Τουναντίον, η Γαλάζια Πατρίδα γίνεται… εθνικό όραμα. Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία από τον σταθμό της

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η υπ. Εσωτερικών μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων

«Η υπ. Εσωτερικών οφείλει να παραιτηθεί μετά την απόφαση-κόλαφο της αρμόδιας Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Συγκεκριμένα,

Μετάβαση στο περιεχόμενο