Αύξηση ραντεβού για εμβολιασμό…

…με την ελπίδα στα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων…

Αύξηση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί κατά της ασθένειας Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που αποδίδει το γεγονός αυτό στη λήψη των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, που έχουν επικεντρωθεί στους περιορισμούς προς τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και οι οποίοι θα γίνουν… αυστηρότεροι από τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που δείχνει να παραγνωρίζει το άλμα που καταγράφουν τα κρούσματα και οι θάνατοι μέσα στον Νοέμβριο, υποστήριξε ότι μέχρι την Παρασκευή τα προγραμματισμένα ραντεβού για όλες τις δόσεις εμβολίου ήταν 900.000, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιο ποσοστό αφορούν πολίτες που θα εμβολιαστούν για πρώτη φορά.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι πολύ ικανοποιητικοί οι ρυθμοί για την τρίτη δόση εμβολιου, εκτιμώντας ότι η απόφαση να θεωρείται ότι έχει λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους 7 μήνες για όσους έχουν ηλικία άνω των 60 ετών και κινδυνεύουν περισσότερο, θα οδηγήσει αυτήν την ηλικιακή ομάδα στα εμβολιαστικά κέντρα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.
Υπολογίζεται ότι καθημερινά την τελευταία εβδομάδα κλείνονταν 70.000 ραντεβού την ημέρα για την τρίτη δόση και το υπουργείο ελπίζει ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr για τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση 15 μέρες νωρίτερα από τη συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση θα αυξήσει αυτούς τους αριθμούς.

 

Τι πρέπει να ξέρουν όσοι θα κάνουν την τρίτη δόση
Η χορήγηση τρίτης δόσης θα πρέπει να γίνεται με τη συμπλήρωση 6μηνου από τη δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.
Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χυμικής ανοσίας, αλλά και τη λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού.
Η χορήγηση της ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στη μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το