Αγίου Πνεύματος 2024: Οι πιο φτηνοί και οι πιο ακριβοί προορισμοί για το τριήμερο

Πόσο θα κοστίσει το 2024 μια εκδρομή με το αυτοκίνητο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες εξορμήσεις στην παραλία. Το επερχόμενο τριήμερο θα είναι και η πρώτη ευκαιρία για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγο από την πόλη, χωρίς την πολυκοσμία και τις υπέρογκες τιμές που προδιαγράφονται για τον Αύγουστο.

Δυστυχώς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά συγκριτικά με το 2023, με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν πιο οικονομικούς προορισμούς όπου μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο.

Η γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, Pricefox, έκανε έρευνα σχετικά με το κόστος μιας εξόρμησης με το αυτοκίνητο σε παραθαλάσσιους στεριανούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με αφετηρία την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι υπολογισμοί της Pricefox συμπεριλαμβάνουν το κόστος μετάβασης και επιστροφής, καθώς και το μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα καταλύματα του εκάστοτε προορισμού.

Δείτε τον πίνακα τιμών με αφετηρία την Αθήνα:

proorismoi_ftinoi_8781b.png

Όπως γίνεται εμφανές, η πιο συμφέρουσα οικονομική επιλογή από την Αθήνα είναι η Ερέτρια, με την τιμή να ανέρχεται μόλις στα 132 ευρώ ανά άτομο.

Στον αντίποδα, οι ακριβότεροι προορισμοί είναι η Πάργα και η Λευκάδα, κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασής τους από την Αθήνα, η οποία μεταφράζεται σε περισσότερη βενζίνη και περισσότερα διόδια.

Δείτε τον πίνακα τιμών με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη:

thessaloniki_18207.png

Όσον αφορά τη συμπρωτεύουσα, ο πιο οικονομικός προορισμός είναι ο Νέος Μαρμαράς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, με το συνολικό κόστος της μεταφοράς και της διαμονής να είναι μόλις στα 94,5 ευρώ ανά άτομο. Παρόμοιες ήταν και οι τιμές στην Καβάλα και στον Πλαταμώνα (96,5 ευρώ ανά άτομο).

Από την άλλη, οι πιο ακριβές επιλογές είναι η Άφυτος και τα Σύβοτα, με συνολικό κόστος ανά άτομο για το τριήμερο στα 142 ευρώ και 146,5 ευρώ, αντίστοιχα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο