Αλλάζουν όλα στο Champions League…

Το ανανεωμένο Champions League θα έχει ένα σύστημα κλήρωσης τύπου τένις για τη φάση των νοκ άουτ των τελευταίων «16», ανακοίνωσε η UEFA καθώς αναλύει τις αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική της διοργάνωση…

Μια ημιαυτόματη κλήρωση θα αντικαταστήσει επίσης τη χειροκίνητη κλήρωση που έχει γίνει χαρακτηριστικό της διοργάνωσης.
Το κορυφαίο τουρνουά της επόμενης σεζόν θα επεκταθεί από 32 σε 36 συλλόγους με τους τρέχοντες έξι ομίλους των τεσσάρων να αντικαθίστανται από έναν ενιαίο όμιλο στον οποίο οι ομάδες θα παίξουν οκτώ αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους.

Οι οκτώ κορυφαίοι σύλλογοι θα προκριθούν αυτόματα στους «16» ενώ όσοι τερματίσουν από την ένατη έως την 24η θέση θα αντιμετωπίσουν έναν γύρο play-ff για να καθοριστούν οι άλλοι οκτώ.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα ανοιχτή κλήρωση για τους «16», οι σύλλογοι θα πάνε σε «κλήρωση τύπου τένις» ανάλογα με την απόδοσή τους στη φάση του ομίλου.

Αυτό θα σημαίνει ότι η πρώτη και η δεύτερη ομάδα δεν μπορούν να συναντηθούν μέχρι τον τελικό και δεν μπορούν να παίξουν με τις ομάδες που είναι τρίτη και τέταρτη μέχρι τους ημιτελικούς το νωρίτερο.

Είναι η πρώτη αλλαγή στο Champions League από τότε που ένας γύρος νοκ-άουτ «16» ομάδων αντικατέστησε τη δεύτερη φάση των ομίλων το 2003-04.

Μιλώντας σε ενημέρωση σήμερα, ο Τζόρτζιο Μαρκέτι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας και διευθυντής ποδοσφαίρου της UEFA, είπε ότι η νέα μορφή θα κάνει τον αγώνα πιο απρόβλεπτο, θα εξασφαλίσει περισσότερους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων.

Οι 36 σύλλογοι θα χωριστούν και θα τοποθετηθούν σε τέσσερα δοχεία των εννέα ομάδες. Ο τελευταίος γύρος των αγώνων των ομίλων θα έχει «16» αγώνες που ξεκινούν ταυτόχρονα.

Μια άλλη αλλαγή θα είναι η τελετή κλήρωσης του Champions League, μια επίπονη διαδικασία που παραδοσιακά περιλαμβάνει μπάλες που μαζεύονται από διαφορετικά δοχεία από πρώην παίκτες.

Ο Μαρκέτι είπε ότι η μοντελοποίηση της UEFA διαπίστωσε ότι η εκτέλεση της κλήρωσης για τη νέα μορφή με τον ίδιο τρόπο θα διαρκούσε «τρεις ή τέσσερις ώρες» και θα περιλάμβανε περίπου 900 μπάλες.

Η κλήρωση της επόμενης σεζόν στη φάση των ομίλων θα είναι ένα νέο υβριδικό σύστημα με λίγες μπάλες αλλά κυρίως ψηφιακά.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο