Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που αναπαράγεται στο διαδίκτυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία και ποσοστιαίες μεταβολές στοιχείων εγκληματικότητας, καθώς και σε ελέγχους οικοδομικών εργασιών, τουριστικών καταλυμάτων και γενικότερα, που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά των Κυκλάδων και στη Μύκονο ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για τον οικοδομικό κανονισμό, στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Προς την κατεύθυνση αυτή και σε συνάρτηση με τις καταγγελίες, που περιέρχονται στις αστυνομικές υπηρεσίες, εφαρμόζονται ειδικές κατά περίπτωση δράσεις αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση του φαινόμενου της αυθαίρετης δόμησης.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον οικοδομικό κανονισμό στο νησί της Μυκόνου την τελευταία τριετία, τα στοιχεία ελέγχων, παραβάσεων και συλλήψεων εμφαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΕΤΟΣ 2020 2021 2022 Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2023
ΕΛΕΓΧΟΙ 190 285 160 139
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ- ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ 139 165 68 54
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 94 123 36 75

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα έτη 2020 και 2021, όπου ίσχυαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι έλεγχοι ήταν αυξημένοι, καθώς απαγορεύονταν οι οικοδομικές εργασίες εν γένει και όχι μόνο οι αντιβαίνουσες στην κείμενη νομοθεσία.

Συνεπώς, τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αφενός δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφετέρου δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, καθώς εξετάζουν αποσπασματικά διάφορες παραμέτρους, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται το παραγόμενο αστυνομικό έργο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας αναρτώνται κάθε έτος στην ιστοσελίδα του Σώματος (www.astynomia.gr) και είναι ευρέως διαθέσιμα στο κοινό για επεξεργασία και ανάλυση.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο