Ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για τα αλιευτικά καταφύγια

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει εξελίξεις για 2 από τα αλιευτικά του καταφύγια.

Α) Εκκίνηση της Μελέτης για το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών βυθομετρικής αποτύπωσης, Μελέτη Λιμενικών έργων και κυματικής διείσδυσης, Η/Μ μελέτες, Γεωτεχνική Έρευνα και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Θα μελετηθεί η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης εξυπηρέτησης αλιευτικών σκαφών, με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η επέκταση κατά περίπου εκατό μέτρα του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου με αντίστοιχη επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων.

Η Μελέτη, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ με πόρους του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο στις 08-12-2022, και είναι αναγκαία για την ωρίμανση του αντίστοιχου έργου, το οποίο μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και στην αναβάθμιση των παροχών του καταφυγίου.

Έργο, που έχει αυξημένο αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναμένεται να ωφελήσει πολλαπλά τους χρήστες, αλλά και συνολικότερα την τοπική κοινωνία.

Β) Ολοκλήρωση του Τεχνικού Φακέλου για την Τοποθέτηση Πλωτής εξέδρας στον λιμενίσκο Ραχών.

Ολοκληρώθηκε και θα αποσταλεί άμεσα για εγκρίσεις ο τεχνικός φάκελος για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 62,5τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή εντός ζώνης λιμένος Ραχών του Δ. Στυλίδας. Ο σκοπός της τοποθέτησης είναι η πρόσδεση σκαφών αναψυχής και σε αυτήν, θα μπορούν να ελλιμενιστούν επιπλέον κατά μέσο όρο, ανάλογα τον τρόπο πρόσδεσης, 13 σκάφη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη ζήτηση ελλιμενισμού στην περιοχή, η χωρητικότητα του λιμένα. Αναμένονται οι εγκρίσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της και να είναι έτοιμη για τη θερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας έχει λάβει απόφαση για χρηματοδότηση και σύνταξη προμελέτης η οποία θα προβλέψει μελλοντική επέκταση – ανάπτυξη του Λιμένα.

Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τις πρωτοβουλίες του Προέδρου και τη Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για την καθημερινή, σοβαρή προσέγγιση των ζητημάτων για τους Λιμένες της περιοχής μας.

Εκ μέρους της Λιμενικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Γ. Μπλούνας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

Έρχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή «Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024». « Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο » σημείωσε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο

Όταν δυο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν κι είχαν πολλά να πουν

Όπως μου επεσήμανε απόστρατος Στρατηγός Τεθωρακισμένων που συνευρεθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου στη Σχολή Ευελπίδων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ, το κερασάκι στην τούρτα της πολύ συγκινητικής τελετής ήταν μια συνάντηση δυο άλλων Αρχηγών και μάλιστα δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ενός

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες