Ανακοίνωση Υπευθύνου Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού για την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των ναύλων της ακτοπλοΐας

Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με αφορμή την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των ναύλων των τιμών της ακτοπλοΐας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το επιβατικό κοινό συνεχίζει να βιώνει, εν μέσω μάλιστα της θερινής περιόδου,  συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των ναύλων της ακτοπλοΐας που είναι πλέον αλλεπάλληλες, ανεξέλεγκτες και δυσβάσταχτες, προσεγγίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το 50%, με αρνητικές επιπτώσεις στην εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών μας και τον τουρισμό.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής φαίνεται ότι αρέσκονται στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, επιδεικνύοντας απροθυμία ή ανεπάρκεια αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς και στοιχειώδους σχεδιασμού και εφαρμογής δίκαιων, σύγχρονων και αποτελεσματικών πολιτικών ελέγχου και ενίσχυσης των νησιωτικών μεταφορικών συνδέσεων, παρά τις συχνές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εντός και εκτός Βουλής, όπου, εκτός από τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας, έχουμε καταθέσει πληθώρα τεκμηριωμένων θέσεων.

Ενδεικτικά έχουν προταθεί, χωρίς ακόμη δυστυχώς ουσιαστική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση, μέτρα όπως η ενίσχυση και επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, η μόνιμη ισχύς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα εισιτήρια επιβατών (για την τρέχουσα περίοδο αυξημένου κόστους καυσίμων), ο ομοιόμορφος και ελεγχόμενος καθορισμός των λιμενικών τελών, ο αποτελεσματικός και συστηματικός έλεγχος των ναύλων και των ολιγοπωλιακών καθεστώτων, η αναβάθμιση του στόλου της ακτοπλοΐας μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και ο εκσυγχρονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών διοίκησης.   

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τις επιπτώσεις της ολιγωρίας, των λανθασμένων επιλογών της και της ιδεοληψίας της, υιοθετώντας, αν όχι όλες, έστω και κάποιες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καθώς το διακύβευμα της απρόσκοπτης, επαρκούς και βιώσιμης συνδεσιμότητας των νησιών μας είναι βασική εθνική προτεραιότητα».

.                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη σύμβαση αναβάθμισης δύο Super Puma – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για νέα ελικόπτερα πυρόσβεσης

Σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο —μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ— συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ και

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο