Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ταβάνι, θα πάμε καλά – Ανοίγουμε την συζήτηση για νέες συγκλίσεις

Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ πως δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που γίνεται.

«Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες», είπε και προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις. «Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε θα δείχνουν και τις προτεραιότητες για τη χώρα και θα δίνουν λύσεις στην καθημερινή ζωή», ανέφερε.

Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία.

Για το λόγο αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό καταψήφισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους.

«Λέγαμε επιστολική ψήφος στο εσωτερικό για όσους έχουν κωλύματα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και όχι καθολικά. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δείξαμε συναίνεση, αλλά αυτό σημαίνει μιλάμε λογικά και είμαστε αξιόπιστοι. Είναι αξιόπιστη η υπουργός και το κόμμα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ»; σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι δε μειώνεται η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία.

Σε σχέση με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα.

Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. «Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία», είπε.

Για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη διοργάνωση ενός debate πολιτικών αρχηγών από την ΕΡΤ πριν από τις Ευρωεκλογές.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο