Ανδρουλάκης για «μεταγραφές» σε ΝΔ: Καλό τους ταξίδι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας

Ομιλία στο Μενίδι πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (13/2) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για συγκινητική παρουσία των παρευρισκομένων στην ομιλία του και είπε ότι πλέον «δεν μας χωρούν οι αίθουσες. Να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας…».

Όπως σημείωσε, «αποδεικνύεται ότι η παράταξή μας επέστρεψε ως νικητής, ως πρωταγωνιστής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως «επιστρέψαμε ως δύναμη ανατροπής των σημερινών συσχετισμών που εγκλωβίζουν την κοινωνία μας σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό, σε μια σκληρή νομή της εξουσίας και τη διανομή των προνομίων, όπως συνέβη τα τελευταία 8,5 χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε άμεση λήψη μέτρων προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναλυτική αναφορά στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια.

«Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης για να μην αφελληνιστεί η ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε, και υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ την πιο κρίσιμη στιγμή το 2010, με την πιο σκληρή τρόικα απέναντί του, διαπραγματεύτηκε για να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποιος παρέδωσε στα funds τα “κόκκινα δάνεια”; Μήπως ο κ. Τσίπρας; Μήπως αυτός που έλεγε στον ελληνικό λαό “σεισάχθεια, μην πληρώνετε”, ήταν αυτός που παρέδωσε τα “κόκκινα δάνεια” στα funds, που σήμερα εκβιάζουν Έλληνες πολίτες; Ας θυμηθούμε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και πού οδήγησαν αυτοί που “έδιναν ελπίδα” στον ελληνικό λαό. Η ελπίδα έγινε απογοήτευση και αγανάκτηση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο χάσμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων στεγαστικών δανείων, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο επιπλέον κερδοφορία τις τράπεζες.

Έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής του τη νέα γενιά μη προνομιούχων, που ζητά ουσιαστική κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, «που βλέπει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και την ενεργειακή μετάβαση να προορίζονται για έναν κλειστό κύκλο ευνοούμενων του Μαξίμου», τα μεσοστρώματα, τους πιο αδύναμους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, «που ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση συρρικνώνουν τα εισοδήματά τους», αλλά και τους νέους «που ζητούν καλές δουλειές και ευκαιρίες να ανοίξουν τα φτερά τους».

«Δεν φτάνει ένα Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να γίνει ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας. Δεν μπορεί η παραγωγική βάση της Ευρώπης να είναι στα χέρια των Κινέζων και η ασφάλεια της στα χέρια των Αμερικανών. Για εμάς τους σοσιαλδημοκράτες, η αξία αυτών των ταμείων δεν είναι για να γίνονται ρουσφέτια στην Ελλάδα, αλλά για να προκύψει μία ανθεκτική κοινωνία και μια ανταγωνιστική οικονομία», ανέφερε.

Ανδρουλάκης: Να μείνουμε σταθεροί και να πορευθούμε στη δική μας όχθη
Επιπλέον, κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν έναν επίπλαστο ανταγωνισμό, που «υπονομεύει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας».

«Είμαστε η φωνή και η συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών, των δημοκρατών, αυτών που δεν συμβιβάζονται με τις υποκλοπές, αυτών που δεν συμβιβάζονται με τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη, του δημοκρατικού λαού, που θέλει μια χώρα με δημοκρατικές αξίες, με διαφάνεια και αξιοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακόμη, έκανε λόγο για χρέος προς την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, τους αγώνες πολλών γενεών για τη δημοκρατική παράταξη, «να μείνουμε σταθεροί και να πορευθούμε στη δική μας όχθη».

«Ποιος έχει κάνει τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις; Ποιος έστησε τους πιο σκληρούς πελατειακούς μηχανισμούς; Εμείς δεν έχουμε τέτοια διλήμματα με ποιον θα πάμε. Διότι είμαστε με τις αξίες, τις αρχές μας και το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν η δημοκρατική παράταξη σε κάθε εποχή, κάτω από την οποιαδήποτε ηγεσία», υπογράμμισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

Βέλη για όσους πήραν απόφαση να γίνουν «χρυσές μεταγραφές αεροδρομίου»
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε με την εντολή να επουλώσει το τραύμα ανυποληψίας στους θεσμούς, που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντ’ αυτού, με αρχιτέκτονα τον ανιψιό του, εξέθεσε τη χώρα μέσα από μια θεσμική εκτροπή. Διολισθαίνει σε έναν αλαζονικό καθεστωτισμό χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή».

Ήταν επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα υπονοούμενα και τα fake news που διακίνησαν. «Δυστυχώς, αποδείξατε περίτρανα ότι απέναντι σε αυτό το σοβαρό παράπτωμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν σας ενδιαφέρει η Δημοκρατία και η ενίσχυση των θεσμών, αλλά το πώς θα κλέψετε μερικούς ψήφους για να πάτε καλύτερα στις βουλευτικές εκλογές. Αυτή είναι άλλη μία αξιακή μας διαφορά».

«Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, να έρθει μαζί μας. Έχουμε κοινές αγωνίες για τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη και την προοπτική που του αξίζει. Αξίζουμε πολύ περισσότερα από αυτά που προσέφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια», απηύθυνε ως κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους στην ευθεία προς τις εκλογές.

«Για όσους πήραν απόφαση να γίνουν ”χρυσές μεταγραφές αεροδρομίου”, το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο εύρεσης εργασίας. Αν θέλουν εργασία στη Νέα Δημοκρατία, όπως έγινε και πριν από μερικά χρόνια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό τους ταξίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο προτάσεις για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, όπως μεταξύ άλλων:

Απαλλαγή από ΦΠΑ για τις δαπάνες στατικού ελέγχου.
Χρήση των πόρων από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων για δαπάνες στατικής ενίσχυσης παλιών δημόσιων κτιρίων.
Προτεραιότητα στους ελέγχους σε νοσοκομεία και σχολεία.
Ο έλεγχος στατικότητας να γίνεται υποχρεωτικά κάθε φορά που εγκρίνεται ή χρηματοδοτείται ριζική ανακαίνιση για ένα κτίριο, δημόσιο ή μη.
Νωρίτερα, όπως πράττει σε όλες του τις επισκέψεις στους δήμους της χώρας, ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του τόπου.

Ανδρουλάκης για «μεταγραφές» σε ΝΔ: Καλό τους ταξίδι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο