Ανδρουλάκης για «μεταγραφές» σε ΝΔ: Καλό τους ταξίδι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας

Ομιλία στο Μενίδι πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (13/2) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για συγκινητική παρουσία των παρευρισκομένων στην ομιλία του και είπε ότι πλέον «δεν μας χωρούν οι αίθουσες. Να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας…».

Όπως σημείωσε, «αποδεικνύεται ότι η παράταξή μας επέστρεψε ως νικητής, ως πρωταγωνιστής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως «επιστρέψαμε ως δύναμη ανατροπής των σημερινών συσχετισμών που εγκλωβίζουν την κοινωνία μας σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό, σε μια σκληρή νομή της εξουσίας και τη διανομή των προνομίων, όπως συνέβη τα τελευταία 8,5 χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε άμεση λήψη μέτρων προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναλυτική αναφορά στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια.

«Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης για να μην αφελληνιστεί η ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε, και υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ την πιο κρίσιμη στιγμή το 2010, με την πιο σκληρή τρόικα απέναντί του, διαπραγματεύτηκε για να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποιος παρέδωσε στα funds τα “κόκκινα δάνεια”; Μήπως ο κ. Τσίπρας; Μήπως αυτός που έλεγε στον ελληνικό λαό “σεισάχθεια, μην πληρώνετε”, ήταν αυτός που παρέδωσε τα “κόκκινα δάνεια” στα funds, που σήμερα εκβιάζουν Έλληνες πολίτες; Ας θυμηθούμε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και πού οδήγησαν αυτοί που “έδιναν ελπίδα” στον ελληνικό λαό. Η ελπίδα έγινε απογοήτευση και αγανάκτηση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο χάσμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων στεγαστικών δανείων, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο επιπλέον κερδοφορία τις τράπεζες.

Έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής του τη νέα γενιά μη προνομιούχων, που ζητά ουσιαστική κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, «που βλέπει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και την ενεργειακή μετάβαση να προορίζονται για έναν κλειστό κύκλο ευνοούμενων του Μαξίμου», τα μεσοστρώματα, τους πιο αδύναμους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, «που ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση συρρικνώνουν τα εισοδήματά τους», αλλά και τους νέους «που ζητούν καλές δουλειές και ευκαιρίες να ανοίξουν τα φτερά τους».

«Δεν φτάνει ένα Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να γίνει ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας. Δεν μπορεί η παραγωγική βάση της Ευρώπης να είναι στα χέρια των Κινέζων και η ασφάλεια της στα χέρια των Αμερικανών. Για εμάς τους σοσιαλδημοκράτες, η αξία αυτών των ταμείων δεν είναι για να γίνονται ρουσφέτια στην Ελλάδα, αλλά για να προκύψει μία ανθεκτική κοινωνία και μια ανταγωνιστική οικονομία», ανέφερε.

Ανδρουλάκης: Να μείνουμε σταθεροί και να πορευθούμε στη δική μας όχθη
Επιπλέον, κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν έναν επίπλαστο ανταγωνισμό, που «υπονομεύει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας».

«Είμαστε η φωνή και η συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών, των δημοκρατών, αυτών που δεν συμβιβάζονται με τις υποκλοπές, αυτών που δεν συμβιβάζονται με τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη, του δημοκρατικού λαού, που θέλει μια χώρα με δημοκρατικές αξίες, με διαφάνεια και αξιοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακόμη, έκανε λόγο για χρέος προς την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, τους αγώνες πολλών γενεών για τη δημοκρατική παράταξη, «να μείνουμε σταθεροί και να πορευθούμε στη δική μας όχθη».

«Ποιος έχει κάνει τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις; Ποιος έστησε τους πιο σκληρούς πελατειακούς μηχανισμούς; Εμείς δεν έχουμε τέτοια διλήμματα με ποιον θα πάμε. Διότι είμαστε με τις αξίες, τις αρχές μας και το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν η δημοκρατική παράταξη σε κάθε εποχή, κάτω από την οποιαδήποτε ηγεσία», υπογράμμισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

Βέλη για όσους πήραν απόφαση να γίνουν «χρυσές μεταγραφές αεροδρομίου»
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε με την εντολή να επουλώσει το τραύμα ανυποληψίας στους θεσμούς, που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντ’ αυτού, με αρχιτέκτονα τον ανιψιό του, εξέθεσε τη χώρα μέσα από μια θεσμική εκτροπή. Διολισθαίνει σε έναν αλαζονικό καθεστωτισμό χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή».

Ήταν επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα υπονοούμενα και τα fake news που διακίνησαν. «Δυστυχώς, αποδείξατε περίτρανα ότι απέναντι σε αυτό το σοβαρό παράπτωμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν σας ενδιαφέρει η Δημοκρατία και η ενίσχυση των θεσμών, αλλά το πώς θα κλέψετε μερικούς ψήφους για να πάτε καλύτερα στις βουλευτικές εκλογές. Αυτή είναι άλλη μία αξιακή μας διαφορά».

«Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, να έρθει μαζί μας. Έχουμε κοινές αγωνίες για τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη και την προοπτική που του αξίζει. Αξίζουμε πολύ περισσότερα από αυτά που προσέφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια», απηύθυνε ως κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους στην ευθεία προς τις εκλογές.

«Για όσους πήραν απόφαση να γίνουν ”χρυσές μεταγραφές αεροδρομίου”, το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο εύρεσης εργασίας. Αν θέλουν εργασία στη Νέα Δημοκρατία, όπως έγινε και πριν από μερικά χρόνια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό τους ταξίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο προτάσεις για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, όπως μεταξύ άλλων:

Απαλλαγή από ΦΠΑ για τις δαπάνες στατικού ελέγχου.
Χρήση των πόρων από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων για δαπάνες στατικής ενίσχυσης παλιών δημόσιων κτιρίων.
Προτεραιότητα στους ελέγχους σε νοσοκομεία και σχολεία.
Ο έλεγχος στατικότητας να γίνεται υποχρεωτικά κάθε φορά που εγκρίνεται ή χρηματοδοτείται ριζική ανακαίνιση για ένα κτίριο, δημόσιο ή μη.
Νωρίτερα, όπως πράττει σε όλες του τις επισκέψεις στους δήμους της χώρας, ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του τόπου.

Ανδρουλάκης για «μεταγραφές» σε ΝΔ: Καλό τους ταξίδι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο