Ανοικτή ημερίδα ενημέρωσης για τη δράση «Be Secure – Feel Secure»

Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στην εν λόγω δράση

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά προμηθεύτηκε 6 νέα οχήματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ανοικτή ημερίδα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στη δράση «A Holistic Urban Security Governance Framework for Monitoring, Assessing and Forecasting the Efficiency, Sustainability and Resilience of Piraeus (Be Secure Feel Secure)».

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του παραδοτέου « Open information Days » του προγράμματος, παρουσιάστηκε η πρόοδος και τα αποτελέσματα της δράσης στο ευρύ κοινό.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος «Be Secure – Feel Secure», κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθώς και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Μονάδας Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (Μ.Ε.Θ.Ε.) του Δήμου Πειραιά, η οποία συστάθηκε μέσω της συγκεκριμένης δράσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Πειραιά.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος, εκπρόσωποι υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της δράσης παρελήφθησαν έξι νέα οχήματα, εκ των οποίων 2 μοτοσικλέτες, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των περιπολιών και των δράσεων εμφανούς αστυνόμευσης, σε τοπικό επίπεδο.

Στην εν λόγω δράση συμμετέχουν η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το European Forum for Urban Security απ’ τη Γαλλία καθώς και οι εταιρίες Singular Logic και S pace Hellas.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “4th Urban I nnovative Actions ” της Θεματικής Ενότητας “Αστική Ασφάλεια” του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα αξιολογηθεί στην πόλη του Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σειρά οδηγιών οι οποίες εν συνεχεία θα υιοθετηθούν και από άλλες πόλεις.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις $4,1 δισ. στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Της Αναστασίας Βαμβακά Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με τα στοιχεία της Allied Shipping Research να αναφέρουν πως έχουν επενδύσει μέσα στο 2022 ήδη 4,157 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 196

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους

Πόλεμος προσφορών στα σούπερ μάρκετ αλλά και νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

Έως και το 50% των προϊόντων στα ράφια βγαίνουν σε προσφορά με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, την ώρα που οι προμηθευτές και οι αλυσίδες παύουν να συγκρατούν τις αυξήσεις στις τιμές. Στο 3% εκτιμάται ότι θα φθάσει η μείωση

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι στην κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.