Αντιπυρική περίοδος: Ευρεία σύσκεψη για την Αττική

Ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την περιοχή της Αττικής θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12:00, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του γενικού γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνου Αραβώση και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Το «παρών» θα δώσει επίσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Με τη σύσκεψη αυτή για την Αττική, ολοκληρώνεται ο κύκλος των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, καθώς και στην Αθήνα, με συμμετοχή των αντίστοιχων περιφερειακών υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία των δύο υπουργείων, μια νέα αρχή στη συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας, για τον καλύτερο συντονισμό τους σε θέματα δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης, καθώς και για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της