Από Δευτέρα η επιβολή προστίμου για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών

Στις 16 Ιανουαρίου, λήγει η διορία που έχει δοθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ.

Ειδικότερα, στους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται. Στη σχετική τροπολογία επισημαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό αφορά σε «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 1961».

Η διασταύρωση των στοιχείων των μη εμβολιασμένων θα γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα επιτρέπει τον έλεγχο στοιχείων από την πλατφόρμας εμβολιασμού. Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, μετά τη διασταύρωση των παραπάνω στοιχείων. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Από Δευτέρα η επιβολή προστίμου για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet

Πειραιάς: Σύλληψη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων»

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”BRAT”, για παράβαση των ν. 4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και 4678/20 “περί όπλων”.