Απογραφή 2021: Μέχρι πότε στο gov.gr, τι γίνεται με το πρόστιμο

Πώς γίνεται η διαδικασία της Απογραφής 2021 και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πρόστιμο της ΕΛΣΤΑΤ. Η παράταση που δόθηκε και πότε λήγει η προθεσμία. Τι θα γίνει μετά.
Η Απογραφή 2021 είναι σε εξέλιξη και γίνεται μέσω του gov.gr, ενώ προβλέπεται πρόστιμο σε όσους αρνηθούν την διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, η ΕΛΣΤΑΤ πραγματοποιεί την διαδικασία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, καθώς απουγραφείς της υπηρεσίας πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στις κατοικίες και αφήνουν έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο.

Ο συγκεκριμένος φάκελος περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας, τον οποίο πρέπει να ανοίξει ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού. Στη συνέχεια, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μέσω της ψηφιακής πύλης του gov.gr πρέπει να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι όλοι οι απογραφείς της, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται, πως όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο
Σύμφωνα με την νομοθεσία που είναι σε ισχύ επιτρέπεται να πρόστιμο σε όσους πολίτες αρνηθούν την διαδικασία για την Απογραφή 2021.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στις 21/11 διευκρίνισε πως η υπηρεσία δεν επιθυμεί να επιβάλλει πρόστιμο για την ώρα.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι», είχε πει χαρακτηριστικά

Απογραφή 2021: Μέχρι πότε στο gov.gr, τι γίνεται με το πρόστιμο (

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ