Αποκαλυπτικοί χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας – Η εντολή Δένδια στους πρέσβεις

Εντολή Δένδια στους πρέσβεις να ξεμπροστιάζουν» τις τουρκικές απειλές

Η ελληνική διπλωματία ανεβάζει διαρκώς στροφές. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει «εξοπλίσει» τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, με χάρτες που αποτυπώνουν τα σχέδια πιθανής Τουρκικής εισβολής στα νησιά μας.

Όπως αποκάλυψε η Κατερίνα Τσαμούρη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  έναν χάρτη που απεικονίζει την πραγματικότητα για τις τουρκικές προκλήσεις έχει πλέον στο συρτάρι του κάθε Έλληνας Πρέσβης. 

Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι Τούρκοι έχουν παρατεταγμένη την στρατιά του Αιγαίου, πρόκειται για τουλάχιστον 100.000 άντρες, απέναντι από τα νησιά μας, Λέσβο, Χιο, Κω και Ρόδο.

«Στρατό αυτοί; Στρατό κι εμείς».

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στο Star, ότι από τη στιγμή που απειλούμαστε, θα θωρακιζόμαστε και πως έχει μελετηθεί κάθε πιθανό σενάριο «επίθεσης» και φυσικά κάθε πιθανή απάντηση.

Μία είναι η εντολή προς τους διπλωμάτες μας: να δείχνουν χάρτες σαν κι αυτόν, χάρτες σαν και της «Γαλάζιας Πατρίδας» στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνομιλητές τους. Ένας είναι και ο στόχος: η διεθνοποίηση της τουρκικής απειλής!

Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Τουρκία, από την ομιλία του στην Πάτρα:  «Η χώρα μας είναι ισχυρή και μπορεί, βασισμένη στις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια».

Αποκαλυπτικοί χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας – Η εντολή Δένδια στους πρέσβεις

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ