Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Την 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας επισκέφθηκε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, αποτελεί το επίκεντρο της οργάνωσης και συνδυαστικής διεξαγωγής της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22», και της διεθνούς άσκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (KEAT) και το Κέντρο Επιχειρήσεων της άσκησης «Ηνίοχος 22», όπου του έγινε ενημέρωση από τον διοικητή του ΚΕΑΤ για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, παρουσία των επικεφαλής των ξένων αποστολών και του εμπλεκόμενου προσωπικού. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε τις ξένες αποστολές και ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για την έως τώρα εντυπωσιακή απόδοση του στα εξεταζόμενα αντικείμενα. Επισήμανε την αξία της ανταλλαγής εμπειριών και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην περιοχή της Μεσογείου, με την εξέταση ολοένα και πιο εξελιγμένων, ρεαλιστικών και απαιτητικών σεναρίων.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τον επαγγελματισμό των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός των ασκήσεων «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22», η συμμετοχή πληθώρας μέσων Στρατού Ξηράς, αεροσκαφών, ναυτικών μονάδων, και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από 20 χώρες και η διεξαγωγή πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα απαιτητικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αναβαθμίζουν την σειρά ασκήσεων «Ηνίοχος» διευρύνοντας το πεδίο της σε επίπεδο «Ηνίοχος Plus».

Κατά την παραμονή του στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους οργάνωσης και σχεδίασης της «Ηνίοχος 22», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ελληνικό και ξένο προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση, το οποίο και συνεχάρη για την επίδοση του, που συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία της.

Δείτε της φωτογραφίες:

ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ