Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Την 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας επισκέφθηκε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, αποτελεί το επίκεντρο της οργάνωσης και συνδυαστικής διεξαγωγής της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22», και της διεθνούς άσκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (KEAT) και το Κέντρο Επιχειρήσεων της άσκησης «Ηνίοχος 22», όπου του έγινε ενημέρωση από τον διοικητή του ΚΕΑΤ για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, παρουσία των επικεφαλής των ξένων αποστολών και του εμπλεκόμενου προσωπικού. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε τις ξένες αποστολές και ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για την έως τώρα εντυπωσιακή απόδοση του στα εξεταζόμενα αντικείμενα. Επισήμανε την αξία της ανταλλαγής εμπειριών και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην περιοχή της Μεσογείου, με την εξέταση ολοένα και πιο εξελιγμένων, ρεαλιστικών και απαιτητικών σεναρίων.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τον επαγγελματισμό των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός των ασκήσεων «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22», η συμμετοχή πληθώρας μέσων Στρατού Ξηράς, αεροσκαφών, ναυτικών μονάδων, και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από 20 χώρες και η διεξαγωγή πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα απαιτητικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αναβαθμίζουν την σειρά ασκήσεων «Ηνίοχος» διευρύνοντας το πεδίο της σε επίπεδο «Ηνίοχος Plus».

Κατά την παραμονή του στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους οργάνωσης και σχεδίασης της «Ηνίοχος 22», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ελληνικό και ξένο προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση, το οποίο και συνεχάρη για την επίδοση του, που συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία της.

Δείτε της φωτογραφίες:

ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.