Αργεντινή: Απομόνωση τέλος για τους περίπου 300 επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο

Ήρθη χθες Πέμπτη το μέτρο της απομόνωσης των 300 και πλέον ανθρώπων πάνω σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής, αφού τα τεστ που διενεργήθηκαν δεν επιβεβαίωσαν πως υπάρχει κρούσμα του νέου κορωνοϊού, μολαταύτα το σκάφος δεν θα επιτραπεί να κάνει σταθμό στο Πουέρτο Μαδρίν, σύμφωνα με τις αρχές.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ήρε το μέτρο της απομόνωσης, που αποφάσισε να επιβάλει την Τρίτη «προληπτικά», παρότι συνεχιζόταν «η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης πάνω στο Hamburg».

Στο πλοίο, που κάνει κρουαζιέρα στον νότιο Ατλαντικό, κηρύχθηκε συναγερμός έπειτα από τον σταθμό του την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες, καθώς υπήρχε η υποψία πως ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν άνθρωπος που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, με φόντο την παγκόσμια ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του, την Όμικρον. Το Hamburg, που πλέει υπό σημαία Μπαχαμών, είχε κάνει προηγουμένως σταθμό στο Πράσινο Ακρωτήρι, στα ανοικτά της Αφρικής.

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε τεστ PCR μέσα σε 24 ώρες ενόσω το σκάφος βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες. Οι εξετάσεις είχαν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά αποτελέσματα. Όμως τη Δευτέρα, μια γυναίκα, μέλος του υγειονομικού προσωπικού του σκάφους, έκανε τεστ αντιγόνων με θετικό αποτέλεσμα. Κατόπιν, υποβλήθηκε σε νέο τεστ PCR – ήταν αρνητικό.

Το σκάφος πλέει ανοικτά του Πουέρτο Μαδρίν, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες, όμως η δημοτική αρχή –που είχε απαγορεύσει τον ελλιμενισμό του την Τρίτη– δεν είχε άρει την απαγόρευση αυτή χθες, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στον οργανισμό του λιμανιού.

Το πλοίο «συνεχίζει την πορεία του προς νότον», είπε η πηγή στο Πουέρτο Μαδρίν, χωρίς να είναι ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσει εάν κατευθύνεται στον επόμενο σταθμό του, την Ουσουάια, η οποία απέχει κάπου 3.000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Με βάση τουλάχιστον το δηλωτικό επιβατών και φορτίου στα αρχεία των αργεντίνικων λιμενικών αρχών, το Hamburg πρόκειται να κάνει σταθμό στην Ουσουάια την 20ή Δεκεμβρίου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που