Άσκηση Αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ IV 2021»(φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2021, άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης με την ονομασία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ IV 2021», υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙ.Π.ΘΑ.Π.).

Σκοπός της άσκησης, η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας, ήταν η από κοινού εκπαίδευση και συνεργασία των αντιρρυπαντικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση τυχόν πραγματικού περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας. Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν συνολικά τρία (03) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Ελευσίνας, Λαυρίου και Πειραιά, καθώς και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Ειδικότερα, η άσκηση αφορούσε εικονικό περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών στη θάλασσα κατόπιν πρόσκρουσης δεξαμενόπλοιου πλοίου, έμφορτου με αργό πετρέλαιο, με έτερο δεξαμενόπλοιο πλοίο αντίστοιχης χωρητικότητας, συνεπεία της οποίας προκλήθηκε εισροή υδάτων και βύθιση ενός εκ των πλοίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ρίψη φράγματος από δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στόχο τον εγκλωβισμό της εικονικής πετρελαιοκηλίδας. Ακολούθως, έγιναν προσεγγίσεις από τα αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό την απάντληση ρυπασμένων υδάτων και την περισυλλογή των επιπλεόντων πετρελαιοκηλίδων, ενώ παράλληλα με βάση το σενάριο της άσκησης έτερο αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε επιπρόσθετα υλικά απορρύπανσης από την Κεντρική Αποθήκη Υλικών Απορρύπανσης (Κ.Α.Υ.Α.) Ελευσίνας, η οποία είχε τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τέλος, αναπτύχθηκε πλωτό φράγμα πνευστού τύπου, το οποίο και ρυμουλκήθηκε από τα ανωτέρω αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με σκοπό το σχηματισμό U ως προς τη συγκέντρωση πετρελαιοειδών και την μετέπειτα περισυλλογή τους.

20211209_114341

20211209_114348

20211209_130748

IMG-ecc1eb5102a01b14e272d1b6a5031d24-V

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Τέλος Φεβρουαρίου η διπλή αύξηση – Ποιοι δικαιούνται μπόνους προσωπικής διαφοράς

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής των αυξημένων συντάξεων, 1,7 εκατ. συνταξιούχοι είδαν μετά από 12 χρόνια επιπλέον ποσά στους λογαριασμούς τους. Η αύξηση «τρέχει» από 1/1/2023.  Ωστόσο, τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα πληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου με τις συντάξεις Μαρτίου.

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν