Αστροφυσικός λέει πως βρήκε την εξίσωση για τη μηχανή του χρόνου

Μετά από χρόνια έρευνας, ο Ρόναλντ Μάλετ, ομότιμος καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε την εξίσωση για το ταξίδι στο χρόνο.

Πώς του έγινε εμμονή το ταξίδι στον χρόνο

Η εμμονή του αστροφυσικού με το ταξίδι στο χρόνο και την εξίσωση έχει τις ρίζες της στην παιδική του ηλικία. Ο Μάλετ ήταν 10 ετών όταν ο πατέρας του πέθανε ξαφνικά, από καρδιακή προσβολή, ένα γεγονός που σύμφωνα με τον επιστήμονα άλλαξε για πάντα την πορεία της ζωής του.

Στη συνέχεια, έθεσε ως αποστολή της ζωής του να δει αν το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Βρήκε παρηγοριά στο κλασικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας «Η μηχανή του χρόνου» του H.G. Wells.

«Το βιβλίο άλλαξε τη ζωή μου. Είναι η πρώτη παράγραφος που άλλαξε τη ζωή μου. Ακόμα θυμάμαι το απόσπασμα ‘Οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι μόνο ένα είδος διαστήματος. Και γιατί δεν μπορούμε να κινούμαστε στον χρόνο όπως κινούμαστε στις άλλες διαστάσεις του διαστήματος;» είπε.

Μπορεί να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στο χρόνο;

Στη συνέχεια, ο καθηγητής πέρασε την ζωή του ερευνώντας τις θεωρίες του Άλμπερτ Αϊνστάιν για τις μαύρες τρύπες και την σχετικότητα. Ωστόσο, η στιγμή της έμπνευσής του ήρθε ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή πάθηση. «Αποδεικνύεται ότι οι μαύρες τρύπες μπορούν να δημιουργήσουν ένα βαρυτικό πεδίο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία βρόχων χρόνου που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο», εξήγησε.

Το όραμά του για μια μηχανή του χρόνου επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλεί «μια έντονη και συνεχή περιστρεφόμενη δέσμη φωτός για τον χειρισμό της βαρύτητας».

Η συσκευή του θα χρησιμοποιούσε έναν δακτύλιο λέιζερ για να μιμηθεί τα φαινόμενα διαστρέβλωσης του χωροχρόνου μιας μαύρης τρύπας.

«Ας πούμε ότι έχετε ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά σας αυτή τη στιγμή. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τον καφέ με το κουτάλι. Ξεκίνησε να στροβιλίζεται, σωστά; Αυτό κάνει μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα. Στη θεωρία του Αϊνστάιν, ο χώρος και ο χρόνος σχετίζονται μεταξύ τους. Γι’ αυτό ονομάζεται χωροχρόνος. Έτσι, όταν η μαύρη τρύπα περιστρέφεται, προκαλεί τη μετατόπιση του χρόνου», σημειώνει ο ίδιος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειάζονταν «γαλαξιακές ποσότητες ενέργειας» και δεν ξέρει πόσο μεγάλη θα έπρεπε να είναι αυτή η μηχανή του χρόνου για να λειτουργήσει. Δεν είναι επίσης σίγουρος πότε ή αν θα γίνει, αλλά πρόσθεσε: «Βρήκα πώς να το κάνω. Θεωρητικά, είναι εφικτό», λέει.

Επικριτές αναφέρουν πως μια τέτοια συσκευή θεωρητικά πρέπει να είναι τεράστια, αλλά ο Μάλετ ευελπιστεί πως μια μέρα θα γίνει πραγματικότητα.

ethnos.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο