Attica Group: Η συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ φέρεται να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο τραπεζών

Ο Όμιλος Attica είναι… «on fire» αυτή την εποχή. Επενδύσεις σε νεότευκτα ταχύπλοα, σχέδια για αντικατάσταση όλων των μεγάλης ηλικίας πλοίων σε βάθος 10ετίας, ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλο και στο βάθος η απορρόφηση της ΑΝΕΚ.

“Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε καμία συμφωνία” ήταν τα λόγια στελέχους του Ομίλου στο newmoney όταν ρωτήθηκε την παραμονή των επίσημων εγκαινίων των τριών νεότευκτων ταχυπλόων τύπου Aero Catamaran που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας απορρόφησης της ANEK φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ των τραπεζών. Ωστόσο κύκλοι της Attica επισημαίνουν ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας συνδέεται και με την αποπληρωμή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μισθωμάτων ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ από την εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων, τις λεγόμενες “άγονες γραμμές”.

Οι οφειλές προς την Attica είναι πολύ μεγάλες σε σύγκριση με εκείνες άλλων εταιρειών γεγονός που συζητιέται σε γραφεία και διαδρόμους. Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια ευρώ με την Attica να δικαιούται τα 46 εκατομμύρια. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν χωρίς να τα καταφέρουν, να “διαβάσουν” την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη στα εγκαίνια ο οποίος μάλιστα έκοψε και την κορδέλα.

H επένδυση για τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα ανήλθε στα 21 εκατομμύρια ευρώ με τον Σπύρο Πασχάλη διευθύνοντα σύμβουλο του του Ομίλου να ξεκαθαρίζει ότι ο σημαντικό ύψος της επένδυσης, σε μία περίοδο με έντονες τις οικονομικές δυσχέρειες εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης από την πανδημία, αλλά και της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, αποτελεί “αδιάψευστη επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου μας για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη ενσωμάτωση των αρχών ESG σε κάθε νέο επενδυτικό έργο και στην καθημερινή μας λειτουργία και ταυτόχρονα έμπρακτη συμβολή στον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας”.

Υπολογίζεται ότι ο Όμιλος Attica σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσει σε βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης των πλοίων του στόλου της.

Ο Όμιλος σχεδιάζει να επεκτείνει τις επενδύσεις του στον ξενοδοχειακό τομέα διπλασιάζοντας το “χαρτοφυλάκιό του” με την απόκτηση δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων. Ο Όμιλος Attica είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, τρίτος στη Μεσόγειο και 10ος την δέκατη στην Ευρώπη με μεταφορικό έργο 7 εκατ. επιβατών και ενός εκατ. οχημάτων.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Attica Group: Η συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ φέρεται να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο τραπεζών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποιες είναι οι 7 κυβερνητικές δράσεις που αποφασίστηκαν

Εφτά κυβερνητικές δράσεις παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δράσεις αυτές αφορούν τα υπουργεία Επικρατείας, Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Μεταφορών και του αρμόδιου υπουργείου για τον Τύπο και

Μήνυμα Χαρδαλιά: «Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική θωράκιση» – Επίσκεψη σε νησιά του Αιγαίου

Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας Διήμερη επίσκεψη σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εν

Ζωγράφου – Πανεπιστημιούπολη: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της η Ελληνική Αστυνομία.  Η επιχείρηση διεξάγεται

Καταγγελία για βιασμό ανήλικης: Πήρε προθεσμία ο πατριός της

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, ζήτησε και έλαβε ο 46χρονος, που συνελήφθη μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία φερόταν να κακοποιεί σεξουαλικά την 13χρονη κόρη της συντρόφου του. Στον 46χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση