Attica Group: Η συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ φέρεται να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο τραπεζών

Ο Όμιλος Attica είναι… «on fire» αυτή την εποχή. Επενδύσεις σε νεότευκτα ταχύπλοα, σχέδια για αντικατάσταση όλων των μεγάλης ηλικίας πλοίων σε βάθος 10ετίας, ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλο και στο βάθος η απορρόφηση της ΑΝΕΚ.

“Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε καμία συμφωνία” ήταν τα λόγια στελέχους του Ομίλου στο newmoney όταν ρωτήθηκε την παραμονή των επίσημων εγκαινίων των τριών νεότευκτων ταχυπλόων τύπου Aero Catamaran που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας απορρόφησης της ANEK φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ των τραπεζών. Ωστόσο κύκλοι της Attica επισημαίνουν ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας συνδέεται και με την αποπληρωμή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μισθωμάτων ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ από την εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων, τις λεγόμενες “άγονες γραμμές”.

Οι οφειλές προς την Attica είναι πολύ μεγάλες σε σύγκριση με εκείνες άλλων εταιρειών γεγονός που συζητιέται σε γραφεία και διαδρόμους. Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια ευρώ με την Attica να δικαιούται τα 46 εκατομμύρια. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν χωρίς να τα καταφέρουν, να “διαβάσουν” την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη στα εγκαίνια ο οποίος μάλιστα έκοψε και την κορδέλα.

H επένδυση για τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα ανήλθε στα 21 εκατομμύρια ευρώ με τον Σπύρο Πασχάλη διευθύνοντα σύμβουλο του του Ομίλου να ξεκαθαρίζει ότι ο σημαντικό ύψος της επένδυσης, σε μία περίοδο με έντονες τις οικονομικές δυσχέρειες εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης από την πανδημία, αλλά και της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, αποτελεί “αδιάψευστη επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου μας για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη ενσωμάτωση των αρχών ESG σε κάθε νέο επενδυτικό έργο και στην καθημερινή μας λειτουργία και ταυτόχρονα έμπρακτη συμβολή στον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας”.

Υπολογίζεται ότι ο Όμιλος Attica σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσει σε βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης των πλοίων του στόλου της.

Ο Όμιλος σχεδιάζει να επεκτείνει τις επενδύσεις του στον ξενοδοχειακό τομέα διπλασιάζοντας το “χαρτοφυλάκιό του” με την απόκτηση δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων. Ο Όμιλος Attica είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, τρίτος στη Μεσόγειο και 10ος την δέκατη στην Ευρώπη με μεταφορικό έργο 7 εκατ. επιβατών και ενός εκατ. οχημάτων.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Attica Group: Η συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ φέρεται να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο τραπεζών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το

«Αν δεις κάτι, πες το μας…»

Ειδικότερα, η ΜΚΟ απευθύνει αίτημα στους εργαζόμενους του Frontex με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Προσκαλούμε προσωπικό/αξιωματούχους του Frontex να αναφέρουν και να αποκαλύπτουν κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου της οποίας γίνονται μάρτυρες. Χρειαζόμαστε διαφάνεια στις δραστηριότητες του Οργανισμού στα

Εντείνονται οι έλεγχοι στα ιταλογαλλικά χερσαία σύνορα

Λόγω των αυξημένων αφίξεων στην Ιταλία, ολοένα περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από τη Βόρεια Ιταλία στη Γαλλία. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την αυξημένη παρουσία της Γαλλικής Χωροφυλακής στα σύνορα με την Ιταλία, ενόσω μετανάστες επιδιώκουν να εισέλθουν στη Γαλλία από

Πειραιάς: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα στο λιμάνι

Μεταξύ των έργων αυτών είναι η επέκταση στο νότιο προβλήτα κρουαζιέρας όπου θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και η βυθοκόρηση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Τα έργα αυτά είχαν διακοπεί έπειτα από προσφυγή δημάρχων της περιοχής στο Συμβούλιο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο