Μπαράζ πωλήσεων 20 πλοίων το 2021 από τη Lomar του εφοπλιστή Λογοθέτη

Του Γιώργου Γεωργίου

Οι αξίες των πλοίων μεταφοράς containers “σκαρφάλωσαν” σε επίπεδα ρεκόρ το 2021, με ώθηση από την εξαιρετική ναυλαγορά, κινητοποιώντας μία σειρά από εφοπλιστές να συνάψουν συμφέρουσες συμφωνίες πωλήσεων.

Μία από τις ναυτιλιακές που ακολούθησαν αυτήν τη στρατηγική είναι η Lomar Shipping του Γιώργου Λογοθέτη. Σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε ο οίκος αναλύσεων VesselsValue με το Capital.gr, η εταιρεία φέρεται να πούλησε 20 containerships φέτος, έναντι 700 εκατ. δολαρίων.

Οι αριθμοί υποδεικνύουν πως η Lomar είναι η ελληνική ναυτιλιακή με τις περισσότερες πωλήσεις second hand βαποριών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Οι λεπτομέρειες των deals

Η εταιρεία φαίνεται πως έχει παραχωρήσει containerships όλων των μεγεθών, από τα μικρότερα feedermaxes, έναντι 25 εκατ. δολαρίων, μέχρι και τα μεγαλύτερα post panamaxes, αποκομίζοντας περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια.

Ο πιο δραστήριος μήνας μέχρι τώρα ήταν ο Ιούνιος, όταν φέρεται να έκλεισε deals για έξι containerships, ενώ το Σεπτέμβριο παραχωρήθηκαν πέντε βαπόρια.

Στις πιο πρόσφατες αγορές της από τη Lomar συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, δύο αδελφά πλοία, τα “Long Beach Trader” και “Los Angeles Trader” (χωρητικότητας 6.039 TEUs και κατασκευής 2007 έκαστο).

Παράλληλα, πλοίο της ναυτιλιακής αγόρασε και η Euroseas του Αριστείδη Πίττα. Ο λόγος για το “Piraeus Trader”, (χωρητικότητας 1.732 TEUs και κατασκευής 2006).

Σημειώνεται ότι εκτός από τις πωλήσεις, η Lomar έχει συνδεθεί και με την αγορά πέντε containerships, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Το κόστος αγοράς έχει υπολογιστεί σε περίπου 40 εκατ. δολάρια.

Τέλος, πριν από λίγες ημέρες, η Lomar ανακοίνωσε τη λήψη δανείου, ύψους 42,5 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα, Berenberg Bank. Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, τα ποσά θα διοχετευτούν σε κινήσεις ανανέωσης στόλου και ανάπτυξης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το