Μπάζωσαν γνωστή παραλία της Φωκίδας

Η υπόθεση αφορά γνωστή παραλία στη Φωκίδα, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να πάρει κανείς «μυρωδιά» βρέθηκε μπαζωμένη και ξεκίνησε να φτιάχνεται μια μαρίνα.

Η υπόθεση στον Άγιο Μηνά της Δεσφίνας, μία από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες έγινε γνωστή αρχικά στον τοπικό τύπο, μετά από καταγγελία που έκανε κάτοικος, ο οποίος τράβηξε και σχετική φωτογραφία.

Δύο σκαπτικά μηχανήματα, ένας εκσκαφέας και ένα φορτηγό ανέλαβαν τη δουλειά.

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος έδωσε την εντολή να γίνουν οι εργασίες, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση από το Δήμο και άδεια. Το σχετικό γεγονός επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που υπάρχουν, τόσο από αυτή που τράβηξε κάτοικος με τα μηχανήματα να εργάζονται στο συγκεκριμένο σημείο, όσο και από τις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν στο σημείο της παραλίας.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς και αν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες για τις παρεμβάσεις που έγιναν ήδη στην παραλία.

Επίσης, βασικό ερώτημα είναι πώς και ποιος πληρώνει για να γίνουν αυτές οι εργασίες μέσα στην παραλία.

Δείτε τις φωτογραφίες και το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο

agios minas3

agios minas1

agios minas4

agiosminas5

agiosminas6

Τι λέει το Λιμεναρχείο Ιτέας

Το iEidiseis.gr επικοινώνησε με το λιμεναρχείο Ιτέας και τον τοπικό Λιμενάρχη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και με την τοπική κοινότητα της Δεσφίνας, (Χαράλαμπος Καλιακούδας, κοινοτάρχης) από όπου μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν γνώση για την υπόθεση στον Άγιο Μηνά.

Από την άλλη πλευρά το λιμεναρχείο ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει.

«Από το λιμεναρχείο γίνεται προανάκριση, έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Άμφισσας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή της κτηματικής υπηρεσίας του νομού Φωκίδας, προκειμένου να κάνει αυτοψία του χώρου, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Επειδή όμως στον αιγιαλό και στην παραλία έχει αρμοδιότητα και η ελληνική αστυνομία, έχει ενημερώσει και το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας για να λάβει γνώση της υπόθεσης», σημειώνουν από την Ιτέα

Ο Λιμενάρχης Ιτέας Αντιπλοιάρχος Λ.Σ. κ. Αλέξανδρος Κοτσιμπός υπογραμμίζει ότι: «Πέρα από το γεγονός ότι γίνεται προανάκριση και περιμένω την αυτοψία της κτηματικής υπηρεσίας, στην οποία θα βασιστώ για τη συνέχεια της υπόθεσης, έχουμε καταθέσει και πρόταση, προς την κτηματική υπηρεσία με κοινοποίηση σε όλες τα άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει άρση απομάκρυνσης των ογκολίθων από τη θάλασσα και να εκδοθεί σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης όλων των παραπάνω».

Πέρα από το ποινικό κομμάτι, πέρα από τη δικογραφία, αρμόδια υπηρεσία να εκδώσει πρωτόκολλο για να καταστραφεί ό,τι κατασκευάστηκε στη θάλασσα, είναι η κτηματική υπηρεσία.

«Από το λιμεναρχείο έχουν γίνει όλες οι ενέργειες οι οποίες θα έπρεπε να γίνουν για να ανοιχτεί η υπόθεση. Διότι υπάρχουν οχλήσεις προς την υπηρεσία και ταυτόχρονα υπάρχει ένα δημοσίευμα. Άρα είναι ενήμερος ο εισαγγελέας, είναι ενήμερες οι υπηρεσίες του υπουργείου, είναι ενήμεροι όλοι αυτοί που θα έπρεπε να είναι ενήμεροι σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Περιμένω να μου διαβιβάσει η κτηματική υπηρεσία την αυτοψία της, τι είδαν οι μηχανικοί της. Αυτό το προβλέπει η διαδικασία. Όλα αυτά θα τα μαζέψω και θα τα αξιολογήσει ο εισαγγελέας. Αυτή η υπόθεση δεν χωρά διαφορετικούς χειρισμούς, διότι έγινε περιβαλλοντική παρέμβαση. Οπότε έχει πάρει τον δρόμο της», λέει.

Το βέβαιο είναι ότι το iEidiseis.gr θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα της παραλίας στον Άγιο Μηνά.

Η παραλία του Αγίου Μηνά στη Δεσφίνα

Σε αυτή την παραλία βουνό και θάλασσα γίνονται ένα, καθώς ειναι γνωστή παραλία του δήμου Δεσφίνας, ίσως και η πιο όμορφη! Τα γαλανά και καθαρά νερά της, ο ήπιος βυθός με μικρά βότσαλα και άμμο, είναι οι βασικοί λόγοι που την κάνουν ελκυστική σε εκατοντάδες επισκέπτες που την επισκέπτονται κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Στην παραλία, υπάρχει μια καντίνα με την εμβληματική ονομασία «Ο ΑΓΙΟΣ».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative