Χαιρετισμός Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών του 8ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος με κύριο θέμα «New Trends – Old Threats, Air Power Opportunities and Challenges», το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΑ και διεξάγεται στο αμφιθέατρο «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και αποσκοπεί στην συζήτηση θεμάτων που αφορούν στις προκλήσεις της ασφάλειας και της άμυνας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, στην διαμόρφωση του νέου δόγματος της αεροπορικής ισχύος, στις δυνατότητες – προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Αεροπορικής και Διαστημικής Ισχύος.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και στις προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντική τεχνολογική εξέλιξη της Αεροπορικής Ισχύος τα τελευταία χρόνια, η οποία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημα στην διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εναρμονίζονται με τις σύγχρονες εξελίξεις, και αναβαθμίζουν την Αεροπορική τους Ισχύ τόσο με την ένταξη των Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE και την αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση VIPER, όσο και με τον προγραμματισμό για μελλοντική προμήθεια Μαχητικών Αεροσκαφών F-35.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που συνδυάζονται με την Αεροπορική Ισχύ, στα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicle), τα οποία αναβαθμίζουν την δυναμική του αεροπορικού όπλου, τόσο με το χαμηλότερο κόστος απόκτησης και συντήρησής τους σε σχέση με τα Επανδρωμένα Αεροσκάφη, όσο και με το χαμηλότερο επιχειρησιακό ρίσκο των αποστολών που εκτελούν και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισής τους με σύγχρονες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, και απευθυνόμενος προς τους αξιότιμους ομιλητές και συμμετέχοντες στο Συνέδριο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα εξαχθούν πολύτιμες ιδέες και συμπεράσματα από τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλυμνος: Συγκινητική απελευθέρωση δελφινιού από καΐκι

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» φαίνονται οι ψαράδες να κρατούν στην αγκαλιά τους το πανέμορφο μικρό δελφίνι και να κόβουν τις πετονιές, ενώ

Ένας Αμερικάνος «κροίσος» με ελληνικές ρίζες για τον Λευκό Οίκο – Ο Jamie Dimon της JP Morgan

Η ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ο Jamie Dimon βγάζει κατά κάποιον τρόπο νόημα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, John Foley: μετά τη διοίκηση της JP Morgan, της μεγαλύτερης τράπεζας στον δυτικό κόσμο, δεν υπάρχουν και πολλές θέσεις περαιτέρω

Ο άγνωστος στρατηγός Κωσταράκος

Τέτοιες μέρες, αρχές Ιουνίου του 2011, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπει στην διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και με αριστερές καταβολές ο υπουργός αναζητεί για αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό που

Θεσσαλονίκη: Το μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Ένας 60χρονος πήγε με την σύζυγό του για κολύμπι και πνίγηκε. Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, πήγε για κολύμπι

Μετάβαση στο περιεχόμενο